בוול סטריט מצביעים החוזים העתידיים על פתיחה מעורבת של יום המסחר, לאחר עליות השערים שרשמו המדדים אמש, לקראת העדכון החצי רבעוני של אינטל. יצרנית השבבים הגולה בעולם אמנם העלתה את תחזיותיה לרבעון השני, אולם בשוק ציפו כנראה ליותר ומנייתה הגיבה בירידה במסחר שלאחר הסגירה. מספר נתונים מקרו כלכליים שיפורסמו היום, עשויים להשפיע גם הם על מגמת המסחר.
קצת יותר משעה לפני הפתיחה, מצביעים החוזים על פתיחה ללא שינוי במדד נאסד"ק 100 ועל עלייה של 0.2% במדד S&P 500. אתמול עלה מדד נאסד"ק ב-0.8% ומדד דאו ג'ונס הוסיף 0.3%.
בקרב המניות הישראליות תנסה סינרון להתאושש ממימוש תל-יומי של 15%, שהגיע לאחר זינוק חודשי של 34%.
ווקלטק המקרטעת השלימה ביום שלישי זינוק דו-יומי של 42%, לאחר שהחברה דיווחה על התחייבותו של ג'ף פולבר להשקיע בחברה. אולם את היומיים האחרונים ניצלו המשקיעים למימושי רווחים ו-ווקלטק הספיקה לאבד כמעט 16% מערכה.
בבית ההשקעות CIBC המליצו בתחילת השבוע לנצל נקודות חולשה לצורך בניית אחזקות במניית צורן. נקודות חולשה לא נרשמו השבוע בצורן, אולם המשקיעים המשיכו להגדיל את אחזקותיהם במניה וזו הוסיפה מאז שישי שעבר עוד 2.5% לערכה והשלימה זינוק של כמעט 45% מאז פרסמה את תוצאותיה הרבעוניות בסוף אפריל.
בשוקי הנפט נרשמה אמש עצבנות ומחירי הזהב השחור טיפסו ב-3.3%. זאת, על רקע ידיעות ראשונות בדבר סופת ההוריקן הראשונה לקיץ זה, אשר עושה דרכה בכיוון מפרץ מקסיקו. עונת הקיץ בחופי דרום מזרח ארה"ב עומדת דרך קבע בסימן סופות ההוריקן, אשר שוטפות את מפרץ מקסיקו, פוגעות באסדות הנפט וגורמת לירידה בקצב שאיבת הנפט שלהן. החששות הגבוהים ממילא לחוסר בבנזין ובסולר בחודשי הקיץ בארה"ב, רק התגברו אמש על רקע הדיווחים בנוגע לסופה הראשונה, אותה מכנים בארה"ב בשם ארלן. היום יורד מחירה של חבית נפט גולמי ב-1 סנט ל-54.27 דולר.
בגזרה המקרו כלכלית יפורסמו היום נתוני מאזן הסחר של ארה"ב לחודש אפריל. בוול סטריט מצפים כי הפער בין הקיף המוצרים המיובאים לארה"ב, לבין היקף המוצרים אשר יוצאו ממנה לרחבי העולם, גדל באפריל ב-3 מיליארד דולר ל-58 מיליארד דולר, לאחר ירידה דרמטית במארס.
במקביל, יפורסמו גם מחירי היבוא והיצוא למאי. בוול סטריט מצפים לירידה של 0.3% במחירי היבוא, לאחר עלייה של 0.8% באפריל.
לקראת סיום המסחר יפורסמו גם נתוני התקציב האמריקאי למאי. על-פי ממוצע התחזיות בשוק, עמד בסוף מאי הגירעון בתקציב הממשל האמריקאי על 55 מיליארד דולר.
וול סטריט: החוזים מצביעים על פתיחה מעורבת; אפקט פולבר הסתיים - ווקלטק התממשה ב-16% בתוך יומיים
עומרי כהן
10.6.2005 / 23:09