הגירעון במאזן הסחר של ארה"ב התרחב בחודש אפריל ב-6.3% ל-57 מיליארד דולר - הגירעון הגבוה ביותר מאז חודש אוקטובר - על רקע עליית מחירי הנפט המיובא וגידול ביבוא מסין. כך מסר היום משרד המסחר האמריקאי.
היבוא לארה"ב באפריל גדל ב-4.1% - הגידול החד ביותר מאז נובמבר 2002 - לשיא של 163.4 מיליארד דולר.
גירעון הסחר של ארה"ב מתחילת השנה גדל ב-22% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, ל-228.7 מיליארד דולר. בשנת 2004 כולה הסתכם גירעון הסחר של ארה"ב בשיא של 617.6 מיליארד דולר.
תחזית הכלכלנים לחודש אפריל היתה כי הגירעון במאזן הסחר יגדל לרמה של 58 מיליארד דולר, לעומת 55 מיליארד בחודש מארס. עם זאת, משרד המסחר האמריקאי תיקן היום כלפי מטה את נתוני גירעון הסחר של מארס ל-53.6 מיליארד דולר, לעומת גירעון של 55 מיליארד דולר שעליו כאמור דווח במקור.
היקף יבוא הנפט לארה"ב גדל באפריל ל-14 מיליארד דולר, לעומת 13.4 מיליארד דולר בחודש הקודם.
גירעון הסחר של ארה"ב מול סין גדל בחודש אפריל ל-14.7 מיליארד דולר, לעומת 12.9 מיליארד דולר בחודש הקודם, על רקע גידול של 11% ביבוא מוצרי הלבשה וטקסטיל. מתחילת השנה גדל היקף יבוא מוצרי הטקסטיל לארה"ב ב-52% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
מוקדם יותר היום דווח כי העודף במאזן הסחר של סין כמעט הוכפל במאי לעומת החודש הקודם, ל-8.99 מיליארד דולר, בעקבות צמיחת היצוא מהמדינה בשיעור גבוה מצמיחת היבוא זה החודש השביעי ברציפות.
רשות המכס של סין מסרה כי היצוא מהמדינה גדל בחודש שעבר ב-30% לעומת החודש המקביל בשנה הקדומת ל-58.4 מיליארד דולר. לעומת זאת, היבוא לסין צמח ב-15% לעומת החודש המקביל, ל-49.4 מיליארד דולר.
מתחילת השנה רשמה סין עודף של 30 מיליארד דולר במאזן הסחר, לעומת גירעון סחר של 9.2 מיליארד דולר בתקופה המקבילה בשנת 2004. היצוא מסין קפץ בתקופה זו ב-33% ל-276.4 מיליארד דולר, בשעה שהיבוא לסין גדל ב-14% ל-246.4 מיליארד דולר.
הממשל האמריקאי מפעיל לאחרונה על סין לחץ הולך וגובר לנייד את המטבע הסיני, היואן, בטענה כי יבוא זול מסין גרם לאובדן של 1.1 מיליון מקומות עבודה בארה"ב במהלך שלוש השנים האחרונות. אולם, עד כה עומדת ממשלת סין בסירובה לבטל את קיבוע היואן לדולר, לפי שער של 8.3 יואן לדולר.
ארה"ב והאיחוד האירופי איימו לאחרונה להגביל את היבוא של מוצרי הלבשה וטקסטיל סיניים לתחומם, על רקע זינוק בהיקף היצוא של מוצרים זולים מסין לאחר ביטול שיטת המכסות שהיתה נהוגה עד לתחילת שנה זו.
היקף היצוא של מוצרי הלבשה וטקסטיל מסין גדל בחמישה החודשים הראשונים של השנה ב-17% ל-24.4 מיליארד דולר, לפי נתוני רשות המכס של סין.
צרפת, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה, דיווחה היום על גירעון שיא במאזן הסחר לחודש אפריל של 3.22 מיליארד יורו (3.9 מיליארד דולר).
הגירעון במאזן הסחר של ארה"ב התרחב באפריל ל-57 מיליארד ד' על רקע עליית מחירי הנפט המיובא וגידול ביבוא מסין
TheMarker
10.6.2005 / 16:06