וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המומחה לסכסוכים שמחה סדן מצטרף ל"חגיגת" התביעות אצל בארינבוים ב-SPL

אמיר הלמר

14.6.2005 / 8:08

המאבק בין בארינבוים לאשכנזי, שהיה מנכ"ל SPL, התעורר זמן קצר לאחר שהשליטה בחברה נרכשה על ידיהם ממשקיעים זרים תמורת כ-18.5 מיליון דולר



למאבק המתמשך בין בעלי המניות בחברת התוכנה SPL - צביקה בארינבוים (כ-60%) ושאול אשכנזי (כ-30%) - כבר התרגלנו. בארינבוים ואשכנזי מפרנסים לא מעט עורכי דין כדי לנהל את מלחמת ההתשה ביניהם.



הסיבוב האחרון התחיל רק לפני כמה ימים, כאשר בארינבוים ושבעה דירקטורים נוספים בוורלדגרופ (החברה הבת של SPL) הגישו נגד אשכנזי תביעת דיבה לאחר שהוא האשים אותם בשימוש במידע פנים בעת ביצוע הצעת הרכש למניות רובומטיקס שנרכשה באחרונה.



SPL מתמחה בפיתוח ובהטמעת פתרונות תוכנה לארגונים ומוסדות בישראל ובחו"ל. היא מעסיקה כ-200 עובדים, ואת 2004 היא סיימה עם מכירות של יותר מ-120 מיליון שקל ורווח תפעולי של כ-30 מיליון שקל.



המאבק בין בארינבוים לאשכנזי, שהיה מנכ"ל SPL, התעורר זמן קצר לאחר שהשליטה בחברה נרכשה על ידיהם ממשקיעים זרים תמורת כ-18.5 מיליון דולר.



כבר באפריל 2003 היתה אמורה החברה לצאת לבורסה, אך ההנפקה בוטלה. לאחר מכן עמדה על הפרק עסקה למכירתה לקרן אייפקס, כשהשווי על פי הערכות היה כ-40 מיליון דולר. גם עסקה זו לא יצאה לפועל, וכך גם עסקה דומה עם חברת פאנדטק.



כבר לאחר שההנפקה ירדה מהפרק נשמעו קולות צורמים בין שני השותפים. עסקת פאנדטק היתה אמורה להתבצע במחצית 2004, וכאשר היא נפלה החליט בארינבוים לצאת למאבק גלוי ופיטר את אשכנזי מתפקידו כמנכ"ל בטענה שהוא מחבל בניסיונות לבצע אקזיט.



אשכנזי ניסה להיאבק בפיטורים, ומאז גם בכל מהלך שמנסה בארינבוים להעביר, כגון הניסיון לשנות את תקנון החברה מציבורית לפרטית (דבר שלטענת אשכנזי יפגע בזכויותיו כבעל מניות מיעוט), ובאחרונה גם בעסקת בעלי העניין של בארינבוים ברובומטיקס באמצעות טענות על שימוש במידע פנים.



מלחמתם של בארינבוים ואשכנזי מתנהלת, כמובן, סביב המחיר שבו ייאות אשכנזי למכור את מניותיו ב-SPL. אשכנזי כבר עשה שימוש בלא מעט עורכי דין כדי לכפות על בארינבוים פתרון. זה התחיל עם משרד נשיץ ברנדס, המשיך עם עו"ד זאב הולנדר ומשם עבר אשכנזי לעו"ד גיל אוריון מפישר בכר חן. הוא גם עבר במשרדו של עו"ד בני ברץ, שהוחלף באחרונה בעו"ד שמוליק קסוטו.



גם בארינבוים והחברות שבשליטתו מפרנסים לא מעט עורכי דין במסגרת המאבק: רשימה חלקית כוללת את עורכי הדין רון ברקמן, זאב שרף, ארי מילשטיין ואודי כנעני.



אלא שכעת מקבל המאבק בין השניים תפנית מסוימת כאשר למשחק נכנס גורם חדש ולא צפוי. מסתבר שבמאבקו בבארינבוים שכר אשכנזי באוגוסט 2004 את שירותיו של הכלכלן ד"ר שמחה סדן כדי שהוא ילווה אותו ויגבש בעבורו מול בארינבוים עסקה שבה יימכרו מניותיו ב-SPL.



סדן משמש כיום יועץ לאנשי עסקים וחברות. הוא מוזעק לעתים בעת סכסוכי שותפים כדי לייצג אחד הצדדים במאבק. כך נזכר שמו בסכסוכים בין משה בובליל לניסן חקשורי על קבוצת קלאב הוטל, בין ברונו לנדסברג לבין אברהם ברנט על חברת שניב, בין דוד אמיתי ובן ציון דיאמנט במאבק השליטה בטלכור טלקום, וכמובן בסאגה של משפחות בר ופודהורצר במאבקים בטמפו.



מכל מקום, במקרה הנוכחי, כך מתברר כעת מכתב תביעה שהגיש סדן בסוף השבוע שעבר נגד אשכנזי, ביקש ממנו אשכנזי לשכנע את בארינבוים לרכוש את מניותיו של אשכנזי ב-SPL בסכום שלא יפחת מ-25 מיליון שקל.



התביעה של סדן על סך 1.17 מיליון שקל הוגשה לבית משפט השלום בראשל"צ על ידי עו"ד עופר פירט. פירט ייצג בעבר את בארינבוים בסכסוך בינו לבין קבוצת החברות הטורקיות שהיו שותפות בפולגת.



בתביעה טוען סדן כי לאחר שנכשל אשכנזי בניסיונותיו למכור את מניותיו ב-SPL הוא פנה אליו וביקש את עזרתו. לטענתו, בינו לבין אשכנזי נכרת הסכם ולפיו הוא יהיה זכאי ל-4% מהתמורה שתתקבל בעד המניות. סדן טוען בתביעה כי אין המדובר בסכום חריג לשירותים מאין אלה במגזר העסקי.



סדן טוען בתביעה כי החל בניהול המו"מ מול בארינבוים, ובין השאר השתתף כדירקטור חליף מטעמו של אשכנזי באסיפות דירקטוריון של החברה, ואף של החברה הבת וורלדגרופ. לטענת סדן, הביע אשכנזי לא אחת בפני גורמים שונים את "נכונותו המפורשת" למכור את מניותיו בחברה תמורת 25 מיליון שקל.



במסגרת התביעה מציג סדן מסמך המכונה "why 25", שבו לטענתו מפנה אותו אשכנזי ליצחק שרם, מקורבו של בארינבוים, כדי שהוא יעזור בביצוע העסקה. במסמך הנושא את הכותרת "הערות עיקריות למו'מ לגבי שווי האחזקות שלי ב-SPL" מציין, לכאורה, אשכנזי כי "במשך כל הזמן הבהרתי שמחיר היציאה שלי מהחברה הוא לפי מינימום של 25 מיליון שקל ושלא אסכים למחיר נמוך יותר".



המסמך המדובר נושא תאריך של לפני כ-4 חודשים, ובו נטען בין השאר כי שווי מניותיו ב-SPL, אם מביאים בחשבון את שוויה של החברה הבת וורלדגרופ שנסחרת בבורסה, הוא 45 מיליון שקל. עוד נטען במסמך, כי במסגרת עסקת אייפקס הסכים אשכנזי למכור את מניותיו תמורת 26 מיליון שקל, וכך גם בעסקת פאנדטק. לפי נתון זה, שווי עסקת אייפקס היה כ-83 מיליון שקל בלבד.



בסוף המסמך מציין, לכאורה, אשכנזי כי מאז עסקת אייפקס היו רווחי החברה נטו כ-25 מיליון שקל, כשחלקו הוא 8 מיליון שקל. לפיכך, הוא מציין כי "אין ספק שגם שווי של 25 מיליון שקל (כולל שכר), שמשקף לחברה שווי של 70 מיליון שקל, הוא נמוך מאוד".



סדן טוען בתביעה, כי לאחר חודשי עבודה רבים הוא הצליח לגבש את העסקה המבוקשת, אלא שאז לטענתו החל אשכנזי להתחמק מלקיים עמו פגישות, וימים ספורים לפני המועד שבו עמד להשלים את המלאכה קיבל מכתב מאשכנזי המודיע לו באופן חד צדדי על הפסקת כהונתו כ'דירקטור חליף' ושיפסיק לייצגו ביחס למכירת המניות ב-SPL.



למרות זאת, כך נטען בתביעה, הושגה על ידי סדן, בעזרת פרקליטיו של אשכנזי באותה תקופה (משרד פישר חן בכר) הסכמתו של בארינבוים לרכוש את המניות של אשכנזי במחיר של 25 מיליון שקל. למרות זאת, טוען סדן, הבהיר לו אשכנזי כי מבחינתו תמה ההתקשרות ביניהם והטיח בו "האשמות כבדות וחסרות שחר". במה האשים אשכנזי את סדן? על כך אין מענה בתביעה.



לפי הנטען בתביעה, לפני כשבועיים הודיע בארינבוים כי הצעתו כ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully