יצרניות המטוסים הגדולות - בואינג ואיירבוס, הודיעו כי קיבלו הזמנות למטוסים חדשים בסלון האווירי שמתקיים היום בלה-בורז'ה שבפאריס. בואינג האמריקאית אמרה כי קיבלה הזמנות ל-68 מטוסים בשווי מוערך של 6.8 מיליארד דולר. איירבוס, מתחרתה האירופית, קיבלה 22 הזמנות בשווי מוערך של 3.5 מיליארד דולר.
אחת ההזמנות הגדולות מבואינג היא ההזמנה של חברת התעופה ההודית - ג'ט איירוויז. החברה הזמינה מבואינג 10 מטוסי בואינג 777 ו-10 מטוסי 737 בשווי מוערך של 2.8 מיליארד דולר. חטיבת שירותי הטיסות המסחריות של ג'נרל אלקטריק הזמינה מבואינג 20 מטוסי בואינג 737 בשווי מוערך של 1.1 מיליארד דולר.
כ-2,000 חברות מ-41 מדינות, משתתפות בסלון האווירי שנפתח אתמול בפאריס. היום ייחנך גם ביתן ישראל בתערוכה, ובו מציגות 15 חברות ישראליות בתחומי התעשייה האווירית והבטחונית. בואינג ואיירבוס יתחרו גם על מכירת מטוסים לאל על.
