ארבעה וחצי חודשים לאחר שנודע לראשונה על כוונת ענקית הצילום איסטמן לרכוש את חברת הקנדית-ישראלית, הגיעה העסקה לקו הסיום. שתי החברות דיווחו היום כי קודאק השלימה את רכישת קריאו תמורת כ-988 מיליון דולר במזומן, לאחר שאתמול הודיעו על קבלת כל האישורים הרגולטוריים המחאימים.
בתום יום המסחר הנוכחי בבורסת נאסד"ק ובבורסה של טורונטו יימחקו המניות מן המסחר, ובעליהן יקבלו מקודאק 16.5 דולר עבור כל מניה שברשותם. גם מרבית עובדי קריאו, מתוכם כ-1,000 בישראל, אשר החזיקו באופציות על המניה במחיר מימוש של 7-2 דולרים, יזכו לתמורה גבוהה בהרבה של 16.5 דולר עבור כל אחת מהאופציות.
קריאו מתמחה בפיתוח מערכות חומרה ותוכנה לתעשיית הקדם דפוס והדפוס הדיגיטלי. מנכ"ל החברה עד היום, עמוס מיכלסון, ציין בהודעה לתקשורת כי לאורך העשור האחרון סייעה קריאו לתעשיית האמנות הגרפית באימוץ שיטות עבודה דיגיטליות וממוחשבות. "לקוחות קריאו, העובדים והספקים צריכים להיות בטוחים כי עסקי החברה ימשיכו במתכונתם הנוכחית תחת הארגון החדש", הוסיף מיכלסון.
קודאק השלימה את רכישת קריאו תמורת כ-988 מיליון דולר במזומן
עומרי כהן
15.6.2005 / 20:02