וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ח"כ אברהם (בייגה) שוחט עשוי לפרוש בקרוב מהכנסת, ולא להתמודד שוב על מקום ברשימת העבודה לכנסת הבאה

יוסי ורטר

16.6.2005 / 9:59

לפני 4 שנים שקל שוחט פרישה מהכנסת, אך שוכנע ע"י חבריו להישאר בזירה; שוחט כשל בניסיונו להיבחר לשר בממשלת האחדות הנוכחית; גורמים במערכת הפוליטית: הפרישה אינה מותנית בתוצאות הפריימריס לראשות העבודה



ח"כ אברהם (בייגה) שוחט (העבודה) עשוי לפרוש בקרוב מהכנסת, ולא להתמודד שוב על מקום ברשימת העבודה לכנסת הבאה. כך נודע לגורמים במערכת הפוליטית.



לדבריהם, פרישתו הצפויה של שוחט מהחיים הפוליטיים אינה מותנית בתוצאות הפריימריס לראשות העבודה, בהם מתמודד אהוד ברק, ששוחט נמנה עם תומכיו. "גם אם ברק ינצח בפריימריס", אמרו הגורמים, "החלטתו של שוחט לא תשתנה, ככל הנראה".



לפני ארבע שנים, שקל שוחט פרישה מהכנסת, אך שוכנע על ידי חבריו להישאר בזירה. ערב בחירות 2003 הוא התמודד על מקום ברשימת העבודה ונבחר. עם זאת הוא כשל בניסיונו להיבחר לשר בממשלת האחדות הנוכחית.



שוחט נבחר לכנסת בשנת 1988. ב-1992 מונה לשר אוצר בממשלתו של יצחק רבין, וכיהן בתפקיד זה עד לחילופי השלטון ב-1996.



ב-1999 מונה שוב לשר אוצר בממשלתו של ברק וכיהן בתפקיד זה במשך כשנתיים.



כאשר ברק הודיע על שובו לזירה הפוליטית היה שוחט בין ראשוני הח"כים שהביעו בו תמיכה.



לשוחט יריבות אידיאולוגית ארוכת שנים עם יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, המתמודד לראשות העבודה. במסיבת עיתונאים שכינס שלשום ברק, טען שוחט כי פרץ החזיר את ההסתדרות 30 שנה לאחור והפך אותה למפלגה. אם שוחט יממש את כוונתו, ויפרוש מהכנסת, הוא יוחלף על ידי ח"כ לשעבר סלאח טריף, נציג העדה הדרוזית בעבודה.



בתשובה לשאלת "הארץ" סירב ח"כ שוחט להתייחס לנושא. הוא אמר כי אם יהיה לו מה להודיע - הוא יודיע זאת בזמן המתאים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully