אסיפת קיבוץ לוחמי הגיטאות קיבלה אמש החלטה למכור לאסם 7% נוספים ממפעל טבעול. אסיפת הקיבוץ קיבלה את הצעת ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ שלא למכור את כל חלקו של הקיבוץ (23%), אלא רק חלק קטן ממנו ולפעול לשינוי החוזה מול אסם, כך שיאפשר מכירה בעתיד לפי ערך גובה יותר.
לקיבוץ לוחמי הגיטאות יש אופציה למכור את המניות במפעל לאסם לפי מכפיל 22 על הרווח הנקי עד למארס 2006. 7% יימכרו לאסם לפי שווי חברה של כמיליארד שקל והקיבוץ יקבל תמורתן כ-70 מיליון שקל.
קיבוץ לוחמי הגיטאות נחשב לקיבוץ חזק מבחינה כלכלית ולחבריו יש פנסיות. הקיבוץ נמצא בתהליך הפרטה ולכן התמורה ממכירת המניות עתידה להתחלק בין חברי הקיבוץ בהתאם לוותק שלהם.
מפעל טבעול הוא אחד ממנועי הצמיחה של אסם-נסטלה. המפעל נמצא בהתרחבות ואסם הודיעה כי בכוונתה לבנות מפעל באירופה. מפעל זה יאפשר את להגדיל את כושר הייצור וכן להגדיל את השיווק לאירופה. ב-94' רכשה אסם 50% ממניותיה של טבעול תמורת 9 מיליון דולר, והשקיעה במפעל 4 מיליון דולר. בינואר 99' רכשה אסם 1% נוסף ממניות טבעול תמורת 1.5 מיליון דולר והגדילה את החזקתה בחברה ל-51%. במרוצת השנים השקיעה טבעול ברכישת חברות בתחום הבשר המצונן כמו הוד לבן ומילי.
טבעול עוסקת בשתי פעילויות מרכזיות. העיקרית שבהן היא ייצור תחליפי בשר מסויה, ו-60% מתוצרתה בתחום זה מיועד ליצוא למדינות כמו אנגליה, הולנד, גרמניה ושבדיה. טבעול היא גם מובילת השוק בתחום תחליפי הבשר הצמחי.
בנוסף לכך, טבעול מחזיקה ב-100% ממניותיה של חברת סלטי צבר, החברה המובילה בישראל בתחום הסלטים המצוננים. סלטי צבר מחזיקה ב-43% מהשוק ומובילה אותו לפני חברת סלטי עולם מקבוצת שטראוס-עלית.
באפריל 2005 מכרה טבעול את אחזקתה (50%) בחברת עוף טוב, שעוסקת בייצור מוצרי בשר מצוננים, לחברת משחטת עוף טוב שבשליטת משקי עמק בית שאן - תמורת 50 מיליון שקל וברווח הון של 18 מיליון שקל. עסקה זו תשפיע על הרווח הנקי של החברה ב-2005. רווח הון חד-פעמי זה יגדיל את שווי טבעול לצורך המכירה ב-200 מיליון שקל ואת התמורה ללוחמי הגיטאות ב-2 מיליון שקל לכל 1%.
קיבוץ לוחמי הגיטאות מוכר לאסם 7% נוספים מטבעול תמורת כ-70 מיליון שקל
סיון קלינגבייל
19.6.2005 / 9:32