חברת מאסטרקארד מסרה כי רק קומץ מתוך 13.9 מיליון לקוחותיה שהם בעלי כרטיסי אשראי מסוג מאסטרקארד, אשר נחשפו ככל הנראה להונאת ענק, נמצאים ברמת סיכון גבוהה.
החברה מסרה אתמול כי רק כ-68 אלף בעלי כרטיסי אשראי מאסטרקארד "נמצאים ברמות סיכון גבוהות". החברה המליצה ללקוחות אלה לבדוק מקרוב את חשבונות האשראי שלהם, אולם אין מקום לחשש של גניבת זהות.
שלשום הודיעה החברה כי יותר מ-40 מיליון כרטיסי אשראי מסוגים שונים נחשפו ככל הנראה להונאת ענק שניצלה פירצה באבטחת המידע במחשביה של חברת סליקה אמריקאית. ככל הנראה, מדובר בגניבה הגדולה ביותר בהיסטוריה של מידע על צרכנים. האף-בי-איי פתח בחקירת הפרשה.
לפי הודעת מאסטרקארד, זוהה דפוס של חיובים כוזבים, שהעידו על פריצה למחשביה של חברת הסליקה "קארד-סיסטמס", הממוקמת בעיר טוסון שבמדינת אריזונה. חברות סליקה מטפלות בפעולה הטכנית של חיוב קניות בכרטיסי אשראי ואישורן מול חברות האשראי. "קארד-סיסטמס" עוסקת בחיובי עסקים קטנים ובינוניים, ומחזור החיובים השנתי שלה הוא כ-15 מיליארד דולר.
לא נמסר כמה כסף נגנב בחיובים הכוזבים ומכמה כרטיסים נגנב מידע בפועל, אולם לפי ההודעה, כ-20 מיליון מהכרטיסים שנחשפו להונאה הינם כרטיסי ויזה ועוד כ-13.9 מיליון - כרטיס מאסטרקארד. יתר הכרטיסים הם של חברות אמריקן אקספרס ודיסקאוורי. חברות האשראי הבהירו כי בכל מקרה, הלקוחות עצמם, המבוטחים מפני גניבת מידע, לא יצטרכו לשאת בכל הוצאה.
לטענת מאסטרקארד, חברת הסליקה הפרה את הכללים שהכתיבה לה, בכך שאיחסנה על מחשביה את מספרי כרטיסי האשראי של הלקוחות, גם לאחר ביצוע הפעולות. דוברת של מאסטרקארד אמרה כי פולש הצליח להחדיר למחשבי חברת הסליקה וירוס, שאיפשר "לשאוב" מהם אינפורמציה. היא לא מסרה מתי אירע הדבר, כמה זמן נמשך ומתי התגלה, אולם ציינה כי הנוהג הפסול נפסק כבר. גם מהאף-בי-איי נמסר כי החקירה עדיין בתחילתה, ולא ניתן למסור פרטים נוספים. גם דובר של "קארד-סיסטמס" לא סיפק פרטים נוספים. שלושת חברות האשראי האחרות שנפגעו - ויזה, אמריקן אקספרס ודיסקאוורי - אישרו כי הן מודעות לגניבת המידע, אולם שמרו על שתיקה עד כה לבקשת הרשויות.
מאסטרקארד: רק 68 אלף בעלי כרטיסי אשראי נמצאים ברמת סיכון גבוהה בעקבות הונאת הענק בארה"ב
TheMarker
19.6.2005 / 15:27