בועז מנור, מייסד שותף בחברת פורטוס אלטרנטיב אסט מנג'מנט - קרן גידור קנדית הנחקרת בחשד להונאה - שילם 700 אלף דולר לעורך דינו בישראל, יהודה ויינשטיין. כך לפי דו"ח שהגישה פירמת ראיית החשבון KPMG שמונתה לכונס הנכסים של הקרן, דיווחה בלומברג.
לפי KPMG, מנור עשה שימוש לרעה בכספי השקעות באמצעות חשבונות בחו"ל. מנור נמצא בישראל לאחר שיצא את קנדה ימים ספורים לפני התאריך המיועד לתחילת חקירתו בנוגע לנפילת החברה.
KPMG טוענת כי מנור העביר 2.5 מיליון דולר לחשבון בנק במילנו לשימושו האישי, וכן העביר 700 אלף דולר נוספים ששולמו לעורך דינו בישראל - יהודה ויינשטיין. KPMG ביקשה מבית המשפט בקנדה כי יורה על החזרת הכסף. בלומברג דיווחה כי מנור סירב לדבר עם חוקרים של KPMG וכי ויינשטיין אמר במכתבים לפירמה כי מנור חולה מכדי להתראיין. בלומברג לא הצליחה להשיג את מנור לתגובה.
לפי "גלוב אנד מייל" הקנדי, מנור, שעזב לישראל במארס, הציע לאחרונה להיפגש עם רופא שתבחר KPMG כדי לאשר את מצבו הרפואי, אך KPMG סירבה מאחר שמנור התעקש שיינתן לו זמן נוסף להתאושש לפני שישתף פעולה.
בפקס ששלחה לעורך דינו של מנור, כתבה KPMG כי סירובו המתמשך של מנור לשתף פעולה גורם מתחים ודאגות לאלפי משקיעים של פורטוס שזו זכותם לדעת כיצד השתמשו בכספם והיכן הוא נמצא כעת. KPMG ביקשה מויינשטיין כי לא ישתמש בכסף או יחזירו למנור, זאת מאחר שהוא שייך למשקיעיה של פורטוס. ויינשטיין השיב לחברה כי הוא מודע לחלוטין לחובתו ולאחריותו המקצועית, וכי יפעל בהתאם, דיווח העיתון הקנדי.
חברת פורטוס הוקמה לפני שלוש שנים כפרדיים אסט מנג'מנט, על ידי בועז מנור ומייקל מנדלסון, שהפכו אותה במהירות לאחת מחברות הגידור בעלות הצמיחה המהירה ביותר בקנדה, עם 26 אלף לקוחות. מאוחר יותר שונה שם החברה לפורטוס אינווסטמנס.
בפברואר דרשו הגופים הרגולטורים באונטריו מפורטוס להפסיק לגייס כספים חדשים ולהפסיק את המסחר בניירות ערך. החברה הפסיקה את פעילותה ומונה לה כונס נכסים - חברת KPMG, שאמרה בעבר כי מנור הוא היחידי שמבין את מבנה העברות הכספים והחשבונות מחוץ לקנדה.
בועז מנור, מייסד קרן גידור קנדית הנחקרת בחשד להונאה שילם 700 א' ד' לעורך דינו בישראל - יהודה ויינשטיין
סוכנויות הידיעות
20.6.2005 / 13:01