מיקרוסופט, שהיא ממובילות המאבק נגד שיתוף הקבצים, הודיע כי תשיק תוכנת שיתוף משלה שתתחרה בתוכנות הפופולריות כמו הביטורנט. עם זאת, בניגוד לביטורנט התוכנה החדשה מיועדת למנוע העברת קבצים לא חוקיים.
אנשי החברה מפתחים את ה-Avalanche (מפולת ), תוכנה שנועדה להקל על מעבר קבצים גדולים כמו אודיו, תוכנות או וידיאו. ה-Avalanche מבוססת על מערכת שונה מהביטורנט אולם שניהן משמשות למטרה דומה, להפיץ קבצים גדולים בין כמה משתמשים. במקרה של ביטורנט, מדובר בהרבה הורדות של לינוקס וגירסאות פרוצות של סרטים ותוכנות.
למרות הדימוי הפיראטי של תוכנות שיתוף הקבצים, שהביא לגל תביעות וסגירת אתרי ביטורנט, הן יכולות לשמש למטרות נוספות מלבד החלפת סרטים ושירים. מיקרוסופט דיווחה שמהערכת החדשה יכולה לשמש להפצת תוכנות, עידכוני תוכנה, כמו גם תוכן כמו תוכניות טלוויזיה בהזמנה. בבי-בי-סי נכתב כי הרשת עשה ניסויים במערכת להפצת קבצים שתאפשר להוריד תוכניות ששודרו עד שבוע לאחר שידורן.
דובר מיקרוסופט הבהיר כי המערכת החדשה לא תשמש להעברת קבצים לא חוקיים. "היא כוללת מערכת אבטחה חזקה בכדי לוודא שניתן יהיה לזהות את ספקי תוכן ולמנוע מגורמים בלתי מורשים לעשות שימוש בתוכנה". מירוסופט אף טוענת כי מערכת החתימה תמנע הפצה מחדש של קבצים.
תוכנת הביטורנט מחלקת את הקבצים לחלקים קטנים. בכדי לבנות קובץ ביטורנט, משתמשים צריכים את כל ההחתיכות של הקובץ. אולם חלקן זמינות יותר מחתיכות אחרות - מה שעלול לגרום בעיות. בתוכנה החדשה של מיקרוסופט, אין צורך בכל החלקים בכדי להשלים את הקובץ. היא משלימה אותו כשיש לה מספיק חלקים אחרים של הקובץ.
בדו"ח שכתבו אנשי מיקרוסופט נטען כי מערכת תוכנה החדשה של החברה יעילה ב-20% מביטורנט. "המערכת מסתייעת במחשבים אישיים בכדי להפיץ את המידע, להקל על העומס של השרתים והרשת מרוב התעבורה".
מיקרוסופט מצטרפת למשתפי הקבצים: מפתחת תוכנה הדומה לביטורנט; BBC עורכת ניסוי דומה
קפטן אינטרנט
20.6.2005 / 16:16