וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אייס תימכר באמצעות מכרז; מחיר הפתיחה 17.1 מיליון דולר

סיון קלינגבייל

20.6.2005 / 16:49

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה כי המכירה תיעשה תוך 7 שבועות; בית המשפט הורה לכונס הנכסים של אייס לפרסם תוך 7 ימים הזמנה להגיש הצעות לרכישת הרשת ולהפעיל חדר מידע שישמש את המציעים תוך 14 יום



רשת אייס תימכר באמצעות מכרז. כך קבעה הבוקר שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב דניה קרת-מאיר. השופטת קבעה כי מכירת רשת אייס קנה ובנה תיעשה "מלמעלה", כלומר המכרז ייערך על רכישת אחזקות זאבי במניות חברת מס"ח המחזיקה ברשת אייס.



בית המשפט הורה לכונס הנכסים של אייס לפרסם תוך 7 ימים הזמנה להגיש הצעות לרכישת הרשת ולהפעיל חדר מידע שישמש את המציעים תוך 14 יום. לפי לוח הזמנים שקבעה השופטת, יוגשו ההצעות תוך 30 יום מפתיחת חדר המידע וזכות הסירוב הראשונה של שלמה זביידה תופעל תוך 7 ימים. לפי לוח זמנים זה, אמורה אייס להימכר תוך 7 שבועות.



השופטת קבעה כי מחיר הפתיחה למכרז יהיה 17.1 מיליון דולר, בהתאם להצעת קבוצת לוקסיד גאון בראשות גאון אחזקות ושלמה זביידה, שהציעו לרכוש את חלקו של זאבי תמורת 22.8 מיליון שקל.



השופטת גם קבעה כי רכישת הרשת תיעשה ללא תנאים מקדימים, כך שייתכן שהרוכש יגלה כי החלק שרכש קטן יותר בגלל הסכסוך המשפטי בין זאבי לזביידה בשאלת אחוז הבעלות של זביידה באייס.



לפי הסכם השותפות בין זביידה לזאבי, לא ניתן למכור את אייס ללא אישורו של זביידה - על אף שמניות זאבי נמצאות בידי כונס נכסים ואמורות להימכר במכרז. בהסכם השותפות ביניהם נקבע כי לזביידה זכות סירוב ראשונה וזכות הצטרפות בעת מכירה.



אם לא די בכך, לא ברור באיזה חלק מאייס מחזיק זביידה - 25% או יותר. זביידה וזאבי מנהלים בשנים האחרונות מאבק בבית המשפט על כ-11% נוספים בזאבי רשתות המחזיקה 100% ממניות אייס. מדובר בתביעה שהגיש זביידה נגד זאבי (חברת מס"ח מימון וסחר). באותה תביעה טוען זביידה כי זאבי הוציא מחברת זאבי רשתות כ-61 מיליון שקל ללא ידיעתו באמצעות הלוואות, ובעקבות
זאת נחתם בין השניים הסכם פשרה.



לפי הסכם הפשרה, יעביר זאבי לזביידה 8.34% מזאבי רשתות וישלם לו סכום נוסף על חשבון הלוואות שלקח מהחברה, או שייתן לו כ-11% נוספים מרשת אייס. זביידה קיבל מזאבי את חלקו לפי ההסכם, אך בתביעה טען שזאבי מסרב להעביר לו כ-11%, המהווים פיצוי מוסכם ביניהם. זאבי טוען כי אינו צריך להעביר לזביידה דבר. מאבק משפטי זה לא הסתיים, וייתכן שזביידה יהיה זכאי לנתח נוסף בחברת זאבי רשתות, ובכך יעלו אחזקותיו בחברה ל-35%, וכפועל יוצא מכך - גם באייס. השותפות בין זביידה לזאבי נולדה לאחר שזאבי רכש את רשת אוטו דיפו שהוקמה בבעלותו של זביידה מכינוס נכסים.



בין הגופים שהביאו עניין ברכישת אייס נמצאת גם קרן מרקסטון שהציעה לרכוש את הרשת לפי שווי של 25 מיליון דולר. מרקסטון הציעה לכונס כבר לפני מספר ימים הצעה לרכישת אייס "מלמעלה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully