בעלי השליטה בפולגת ובבגיר, צביקה בארינבוים ועופר גלבוע, נכנעים ללחץ המוסדיים והחליטו לסגת מכוונתם להביא לאסיפה הכללית של החברה את הסכם ההעסקה החדש שלהם בחברה.
החברה שרק לפני כחודשיים גייסה 150 מיליון שקל במניות ובאג"ח, תוך פרסום תשקיף מקיף, הודיעה לפתע ביום שישי האחרון בצהריים על בקשתה לעדכן מחדש את הסכם דמי הניהול של הבעלים. בית ההשקעות של אנליסט הימר בגדול על הנפקת בגיר וקנה רבע מההנפקה תמורת 38 מיליון שקל. מאז נחתכו מניות החברה ביותר מ-25%.
במישור האתי, הבעיה היתה בעיתוי הפרסום - יום שישי בצהריים, כאשר ה"מורעלים" הכבדים ביותר של שוק ההון כבר נמים את שנת הצהריים שלהם. בנוסף, מדובר בהטבות חריגות לגלבוע ולבארינבוים.
גלבוע רק הפך לבעל השליטה וכבר ביקש להעלות את שכרו ב-2005 ל-88 אלף שקל וב-2006 לל-187.5 אלף שקל. זאת, בנוסף למענק שנתי של בין 350 אלף שקל ל-3.6 מיליון שקל.
בעיה נוספת היא שהבקשה מדווחת לאחר הפסד כבד של המשקיעים בהנפקת בגיר: המשקיעים שנותרו עם החבילה המקורית ראו כיצד היא נחתכת במעל 12%. הבעיה העיקרית היתה שהצמד בארינבוים את גלבוע לא כלל את ההטבות בתוך ההנפקה עם התשקיף המפורט. פעיל בשוק ההון כינה היום את העיתוי של ההסכם כמו בבדיחה על "הכלה שאחרי חופתה מתברר כי היא גרושה עם ילדים".
בארינבוים וגלבוע מתקפלים - נכנעו לזעם המוסדיים ולא יבקשו הסכם דמי ניהול חדש
עומר שרביט
21.6.2005 / 16:29