וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מריל לינץ' מרגיע: "הירידות האחרונות הן מימוש רווחים טבעי - דבר לא השתנה לרעה בתנאי היסוד של המשק הישראלי"

הרצל לקס

22.6.2005 / 10:58

במריל מציינים כי ביוני נרשמה יציאת כספי משקיעים זרים מכל השווקים המתעוררים - אך בישראל הירידות שנלוו לכך היו מתונות יותר; ממליצים להגדיל ההשקעה בכי"ל, במכתשים, בבזק, בטבע ובמניות הבנקים



בנק ההשקעות מריל לינץ' יוצא בצפירת הרגעה למשקיעים בסקירה מיוחדת על המשק והשווקים בישראל לנוכח גל הירידות האחרון: "מדובר במימוש רווחים טבעי, על רקע רמות המחיר הגבוהות. לא השתנה דבר לרעה בתנאי היסוד של המשק והכלכלה בישראל", קובעים האנליסטים המסקרים את ישראל במריל. גם ההיסטריה הקטנה שהתחוללה בשוק המט"ח נראית למריל מוגזמת: "עיקר התחזקות הדולר קשורה לעליות שרשם בעולם, ולא לנתונים כלכליים מול השקל".



במריל מציינים כי חודש יוני היה קשה מאוד לשווקים המתעוררים (עליהם נמנית ישראל) כמו טורקיה או דרא"פ, וכי גם לכך קשר ליציאת הכספים של משקיעים זרים מישראל "חזרה הביתה" לוול סטריט. עם זאת, הירידות בשערי המניות והאג"ח, כמו גם שיעור הפיחות, היו מתונים בהרבה בישראל לעומת אלו שחוו המשקיעים הזרים בטורקיה, למשל.



תוכנית ההתנתקות משרה הרבה אי ודאות על המשק הישראלי, ובמריל מציינים כי בהחלט ייתכן שלאחר יישומה תתפזר הכנסת עוד בסוף 2005 לקראת בחירות מוקדמות באביב. אבל זה לא מפריע לאנליסטים של מריל להעריך כי בשוק הישראלי יש דווקא הזדמנויות השקעה למכביר עבור המשקיע הזר. הערכה זו קשורה לתחזית של מריל לגבי הצמיחה העולמית.



הערכות מרבית הגופים הכלכליים בעולם הם להאטה בקצב הצמיחה העולמי בשנתיים הקרובות, אך במריל מאמינים שההאטה הזו נמצאת לקראת הסוף שלה וחשוב יותר, הבורסה הישראלית מספקת הרבה הזדמנויות השקעה במניות דפנסיוויות - כלומר, כאלו שיעלו מעבר לשיעור הצמיחה העולמי, ושהאטה בצמיחה הגלובלית פוגעת בהם פחות.



מניות כאלו הן כי"ל ומכתשים אגן, שממשיכות להיות מומלצות להשקעה. במריל ממליצים ללקוחותיהם להגדיל את הפוזיציה במניות הללו עוד לפני דו"חות הרבעון השני, שצפויים להיות מוצלחים מאוד. מניה דפנסיווית קלאסית אחרת היא טבע, שגם לא חשופה לבלגאן מקומי אפשרי, וגם שייכת לענף דפינסיווי מאוד (הפרמצבטיקה עולה כששווקים יורדים).



עוגן נוסף שמציעים במריל למשקיעים הוא השקעה במניות שחשופות לצמיחה במשק הישראלי, ובמקביל צפויות לחלק דיווידנד גדול, שמצמצם את הסיכון בהשקעה. בזק היא בדיוק אחת כזאת, ובמריל מציינים כי לדעתם פרשיית הסוס הטרויאני (בה מעורבות החברות הבנות של בזק), שהעיבה על המניה, תסתיים בלא כלום.



גם מניות הבנקים הגדולים מומלצות להשקעה בשל התחזית החיובית של מריל לצמיחה במשק הישראלי גם ב-2007-2007, וגם בשל תשואת הדיוודינד הגבוהה שהן מספקות למשקיעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully