את המסחר פתחו מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס בירידה קלה של כחצי אחוז. גילת מאבדת 1.1%, לאחר שהוסיפה אתמול 10%; ECI מתממשת ב-1.4%; נייס מאבדת 1.9%; גיוון אימג'ינג יורת 1.8%.
סקירת טרום מסחר
רק 8 נקודות מפרידות בין הרמה של מדד הנאסד"ק אמש בסיום המסחר - 2,092 נקודות - לבין רמת ה-2,100 נקודות אותה הוא מתקשה לפרוץ בחצי השנה האחרונה. מינואר בדק נאסד"ק את הרמה הזו כבר 3 פעמים אך התקשה לפרוץ קדימה, וגם בימים האחרונים אין סנונית שמבשרת על עליות מעבר למחסום זה.
ביומיים האחרונים דישדשו המדדים בוול סטריט כאשר מחירי הנפט הגואים ממשיכים לרבוץ כמשקולת כבדה על השווקים. אתמול סיים נאסד"ק את המסחר בעלייה מינורית של 0.1% ודאו ג'ונס ירד באותו השיעור. על פי החוזים העתידיים בשעה זו, צפוי המסחר להיפתח במגמה חיובית, אך לא בעליות משמעתיות אלא של 0.2%. עוד לפני פתיחת המסחר יקבלו המשקיעים את נתוני המקרו להיום - מספרן השבועי של תביעות האבטלה, שצפוי לרדת מעט ביחס לנתון שהתקבל בשבוע שעבר, ומצב שוק הבנייה בארה"ב כפי שנשקף ממספרן של מכירות בתים חדשים.
המשקיעים של גילת בוודאי עוקבים במתח אחר ההתפתחויות האחרונות במפת בעלי המניות של החברה. לאחר שאתמול נודע כי עסקת מכירת מניות בנק הפועלים הולכת ומתקרבת לסיומה, הגיעה היום הודעה רשמית מצד הבנק על השלמת המהלך. על פי תנאי העסקה תרכוש קרן יורק את מלוא החוב של גילת לבנק הפועלים - 73 מליון דולר - עם אופציה להמיר את החוב למניות בתמורה של 60 מיליון דולר. בנוסף מחזיקה קרן יורק באופציה לרכוש מבנק הפועלים כ-4.5% ממניות גילת ב-6.3 דולרים למניה.
האם גילת שווה 6.5 דולרים למניה - המחיר בו נסגרה עסקת בנק הפועלים-קרן יורק? נראה כי המשקיעים סבורים שנותר לקרן יורק מקום לאפסייד משמעותי על המחיר בו היא ביצעה את העסקה, מאחר שאתמול בוול סטריט זינקה גילת בכ-10% במחזור גבוה, והגיעה עד למחיר של 7.1 דולרים. עבור המשקיעים שלקחו פוזיציה בגילת באחרונה מדובר בבשורות חיוביות בהחלט מאחר שהיא השלימה אמש זינוק של 25% בחודש. גם מי שנכנס לגילת בתחילת השנה רושם כעת תשואה נאה מאוד - 17%.
אתמול עלתה מניית אי.סי.איי בכ-5%, אך מי הוריד אותה בכ-6% בארבעת הימים קודם לכן? ייתכן שהתשובה קשורה לחברת ישאל, שהגישה מתחילת החודש בקשות למכירת 520 אלף מניות ECI בשווי נוכחי של 4.6 מיליון דולר. ישאל, שהשליטה בה עברה במארס האחרון מקבוצת דוברת למנדלסון, מבצעת כעת מימוש שני של מניותיה ב-ECI מאז שנרכשו בסוף 2001 לפי מחיר של 3.8 דולרים למניה, כך שמדובר ברווח של כ-2.7 מיליון דולר. לישאל נותרו עוד כ-1.75 מיליון מניות ששוויין מסתכם בכ-16 מיליון דולר.