וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובי מימון מפנק את המשקיעים בישראמקו: תצא בחלוקה של 102 מיליון שקל - מימון יקבל 30 מיליון שקל

הרצל לקס

13.7.2005 / 15:31

החלוקה כפופה לאישור בית המשפט, אך הסבירות היא שאיש מהמזחיקים ביחידות ההשתפות לא יתנגד להטבה; באמצעות חלוקה זו יוחזרו למשקיעים בישראמקו כ-12% מהשקעתם



שותפות חיפושי הגז והנפט ישראמקו תצא בחלוקה של 102 מיליון שקל מקופתה למחזיקי יחידות ההשתתפות שלה (השותפים המוגבלים). איש העסקים קובי מימון, המחזיק באמצעות מספר חברות בשליטה בשותף הכללי של ישראמקו, הודיע כי יפנה לבית המשפט בבקשה לחלוקת 102 מיליון שקל למחזיקי יחידות ההשתתפות.



מימון עצמו מחזיק, באמצעות חנ"ל, נפטא וישרמאקו אינק., כ-28% מיחידות ההשתתפות כך שהוא יקבל לידי החברות שבשליטתו כ-28 מיליון שקל. החלוקה הנ"ל מהווה בעצם החזר של 12% על ההשקעה של השותפים המוגבלים, שהזרימו במהלך חיי השותפות 856 מיליון שקל באמצעות הגיוסים השונים שערכה ישראמקו בבורסה. כל מחזיק יחידת השתתפות יקבל חזרה ערך של 2.4 נקודות ליחידה. את בוקר המסחר פתחו יחידות ההשתתפות של ישראמקו בשער של 8.5 נקודות, וכעת הן נסחרות בעלייה של 6%.



החלוקה של כספי שותפות באופן מוגבל כפופה לאישור בית המשפט, אך לא צפוי שמישהו מהשותפים יתנגד לה. פרט לכך, קיימים תקדימים של החזר חלק מההשקעה בשותפות, כגון זו שערך יצחק תשובה בשותפות דלק קידוחים.



הנכסים העיקריים של ישראמקו הם חזקות הנקראות "מד" על שטחים מול חופי אשדוד ויבנה, שם נמצאים מרבצים של גז טבעי. לישראמקו הון עצמי של 580 מיליון שקל, והיא נהנית בעיקר מהכנסות מימון הנובעות מהשקעה בניירות ערך, כאשר ב-2004 נרשם רווח נקי של 55 מיליון שקל כתוצאה מהשקעות אלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully