וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק לאומי נותר המתמודד האחרון לרכישת יורום בנק הרומני - בבעלות איש העסקים פרדי רובינסון

שלומי גולובינסקי

4.8.2005 / 12:14

כך מדווח עיתון רומני; לדברי העיתון, מספר בנקים אחרים שהתמודדו על הרכישה, ובהם בנק הפועלים, פרשו מהמירוץ; שווי הבנק, על פי הערכות, עומד על כ-300 מיליון שקל



בנק לאומי נותר המתמודד האחרון לרכישת יורום בנק הרומני, הנמצא בבעלות איש העסקים פרדי רובינסון, כך מדווח עיתון העסקים הרומני, Ziarul Financier Daily.



לדברי העיתון, מספר בנקים אחרים שהתמודדו על הרכישה, ובהם בנק הפועלים, פרשו מהמירוץ. שווי הבנק, על פי הערכות שונות, עומד על כ-300 מיליון שקל.



רובינסון שולט בבנק באמצעות אחזקותיו ב-94% ממניות קולל, החברה האם של יורום בנק. שותפיו הם איגוד הסחר הארצי ברומניה (4%), ו-2% שותפים מהציבור, שכן מניות קולל רשומות למסחר בבורסה המקומית - הרסדק.



ההון העצמי של יורום בנק עומד, ככל הידוע, על כ-32 מיליון דולר. קולל, שבשליטת רובינסון, השתלטה על הבנק הרומני במאי 2001, במסגרת הליך של פשיטת רגל שאליו נקלע הבנק בשמו הקודם "דסיה פליקס" (Dacia Felix), והזרימה להונו העצמי כ-35 מיליון דולר. מאז ההשתלטות עבר הבנק מהפך עסקי, והוא מחזיק כיום בכ-1% מכלל נכסי הבנקאות הרומנית.



רשת הסניפים של הבנק, שמרכזו בבוקרשט, מונה כיום כ-35, מהם 14 הנמצאים בבעלות הבנק, אשר פזורים במרבית מרכזי העסקים החשובים ברומניה. הנהלת הבנק ממוקמת בבירה הרומנית, שם גם ממוקמים שישה מסניפי הבנק. בראשות הבנק עומדים שני ישראלים: בנש אביטל המכהן כיו"ר, לשעבר מנכ"ל בנק לאומי למשכנתאות; ורוברט צנטלר, סגן הנשיא, ששימש בעבר כמנהל רזרבות המט"ח בבנק ישראל וכמנהל חדר העסקות של בנק המזרחי.



ישראלי נוסף המכהן בבנק בתפקיד דירקטור הוא דורון שורר, בעל השליטה בחברת קיש-קירור הבורסאית, ולשעבר המפקח על הביטוח במשרד האוצר, ויו"ר קרן הפנסיה מבטחים וחברת הפניקס.



את 2004 סיים הבנק עם רווח נקי של כמיליון דולר. היקף המאזן שלו הוא כמעט 200 מיליון דולר. סך פקדונות הציבור בו הוא כמעט 200 מיליון דולר. מדובר בצמיחה נאה, שכן ב-2003 הסתכם היקף המאזן שלו בכ-64 מיליון דולר בלבד, מהם כ-47 מיליון דולר פקדונות ציבור וכ-29 מיליון דולר הלוואות.



אחד הנכסים המשמעותיים של הבנק הרומני כולל חובות עבר של לקוחות שונים, שהוערכו בסוף 2002 בכ-370 מיליון דולר - מהם כ-230 מיליון דולר חובות זרים, וכ-140 מיליון דולר חובות מקומיים.



בדרך כלל מדובר בחובות בעייתיים, שהסבו לבנק הפסדי ענק בעבר, ועל כן השווי של חובות אלו מוערך ב-10% מהיקפם לצורך הערכת השווי של הבנק. השווי הנכסי הנקי של הבנק כולל, בנוסף ,את הונו העצמי, עלות הרישיון ושווי הפסדי עבר שלא נוצלו לצורכי מס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully