בנק ההשקעות השווייצי - יוליוס באר, הסכים לרכוש 3 בנקים פרטיים וחטיבת ניהול קרנות מבנק UBS עבור סכום כולל של 5.6 פרנק שווייצי (4.6 מיליארד דולר) במזומן ובמניות. יוליוס באר, המתמקד בבנקאות פרטית לעשירים, יגייס 2.5 מיליארד פרנק שווייצי (2.035 מיליארד דולר) באמצעות הנפקת מניות כדי לממן את הרכישה. הרכישה תאפשר לבנק להגדיל את כמות הנכסים תחת ניהולו ולהתחזק מול מתחריו העיקריים בתחום הבנקאות הפרטית לעשירים - UBS וקרדי סוויס.
הבנקים הנרכשים הם אניגר אנד ארמנד פון ארנסט, פריה לולן (Ferrier Lullin) ובנקו די לוגאנו. כמו כן, נרכשה חטיבת ניהול הקרנות GAM של UBS. הרכישה כוללת תשלום 3.8 מיליארד פרנק שווייצי במזומן ונתח של 21.5% מהבנק לאחר המיזוג.
בנק יוליוס באר היה בשליטת משפחת באר מאז הקמתו ב-1890 ועד חודש אפריל האחרון, כאשר שונה מבנה הבעלות על הבנק וזכויות ההצבעה חולקו לפי אחזקות בעלי המניות. יו"ר הבנק, ריימון באר, הוא נינו של מייסד הבנק.
הלקוחות הפרטיים של יוליוס באר משכו 540 מיליון פרנק שווייצי (440 מיליון דולר) במחצית הראשונה של השנה. נכסים תחת ניהולו של הבנק גדלו ב-11% ל-150.7 מיליארד פרנק (123 מיליארד דולר) לעומת סוף 2004.
אך מתחריו הגדולים של יוליוס באר - UBS וקרדי סוויס - רשמו צמיחה הן בכספים והן בנכסים תחת ניהולם. UBS, הבנק הגדול ביותר בעולם בתחום הבנקאות הפרטית לעשירים, רשם גידול של 33.8 מיליארד פרנק (27.5 מיליארד דולר) בכספים המופקדים וניהל נכסים בשווי 890 מיליארד פרנק (725 מיליארד דולר). קרדי סווי רשם גידול של 19.8 מיליארד פרנק (16.1 מיליארד דולר) בכספים המופקדים וניהל נכסים בשווי 602 מיליארד פרנק (490 מיליארד דולר). רכישת הבנקים הפרטיים תגדיל את הנכסים המנוהלים על ידי יוליוס באר ל-270 מיליארד פרנק שווייצי (219.8 מיליארד דולר).
בנק יוליוס באר ירכוש מ-UBS שלושה בנקים פרטיים וחטיבת ניהול קרנות ב-4.6 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
5.9.2005 / 10:22