וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קסטרו פותחת רשת אביזרים בשם דיווה; גבי רוטר: "זיהינו שיש פה נישה שעוד לא לקחו עליה בעלות"

סיון קלינגבייל

5.9.2005 / 15:03

תקים 30 חנויות עד סוף 2006; רוטר: "אם הייתי מרחיב את מותג קסטרו במקום להקים רשת נפרדת, הייתי פוגע במיקוד של קסטרו"



קסטרו מרחיבה את עסקיה. רשת האופנה מקימה רשת אביזרים במותג Diva. הרשת מוקמת בשותפות (50%-50%) בין קבוצת קסטרו לחברת DCK CONCESSIONS UK, חברה בריטית הנחשבת לאחת מיצרניות האביזרים הגדולות בעולם והבעלים של רשת Diva הבינלאומית. החברה המשותפת משקיעה 16 מיליון שקל בהקמת הרשת, אשר על פי התוכניות תמנה 10 חנויות עד סוף 2005 ו-30 חנויות עד סוף 2006. הרשת החדשה תנוהל בנפרד מקסטרו. כמנכ"ל הרשת מונה דני טורקניץ, שימשיך לכהן במקביל כסמנכ"ל מכירות ופרויקטים בקסטרו.



קסטרו בחרה לפתוח רשת נפרדת ולא להרחיב את המותג קסטרו. "נושא הרחבת המותג קסטרו עולה כל הזמן מחדש. נשאלתי בעבר למה לא נפתח קסטרו ילדים", אומר גבי רוטר, חבר דירקטוריון DIVA בישראל ומנכ"ל משותף של קסטרו. "אם הייתי מרחיב את מותג קסטרו במקום להקים רשת נפרדת, הייתי פוגע במיקוד של קסטרו. בקסטרו אני פונה למגוון יותר מצומצם, לאישה האופנתית. ב-Diva אני פונה ליותר לקוחות", אומר רוטר. לדבריו, בעוד ברשת קסטרו התכשיטים הם חלק מהמראה הכולל שמוכרת הרשת ללקוחותיה. "ב-DIVA תהיה התמקדות בתכשיטי אופנה, בלי להתפתות לתיקים ודברים נוספים", אומר רוטר.



חברת DCK CONCESSIONS UK היא אחת מיצרניות האביזרים המובילות בעולם. החברה מייצרת אביזרים לחלק מרשתות האופנה הגדולות. החברה הקימה את רשת החנויות Diva באפריל 2003 כאשר פתחה את הסניף ראשון בסידני שבאוסטרליה. תוך 18 חודשים מנתה הרשת באוסטרליה 80 סניפים. במקביל לפיתוח הרשת לישראל, עומדת החברה לפתוח רשת חנויות גם באנגליה, קנדה, ניו-זילנד, גרמניה וצ'כיה.



החנות הראשונה של DIVA בישראל נפתחה ברחוב שנקין בתל-אביב. במהלך השבוע הקרוב ייפתחו 2 חנויות נוספות - האחת בקניון ערים בכפר-סבא, השנייה בקניון רננים ברעננה. לדבריו של רוטר, הרשת בוחנת את האפשרות לפתוח חלק מהסניפים ברחובות ראשיים. "בקניונים יש קושי למצוא חנויות של 40 מ"ר", אומר רוטר. לדבריו, מה שחשוב לרשת הם מיקומים בהם יש תנועה רבה ושיכולים לתרום למיצוב שלה. לדבריו של רוטר, הרשת החדשה יכולה להגיע גם לפריסה של 40 סניפים.



טווח המחירים ב-Diva נע בין 15.99 שקל ל-199.99 שקל. לדבריו של רוטר, רשת Diva תהיה מאוד רווחית. "בטווח של שנה מהיום, היא תתרום לרווחיות של קבוצת קסטרו", אומר רוטר. ההכנסות של קסטרו צמחו במחצית הראשונה של 2005 ב-7.4% לעומת החציון המקביל ל-191.6 מיליון שקל. רוטר הסביר זאת בתרומתן של 3 החנויות שמפעילה החברה בגרמניה למאזן. עם זאת, לפעילות בגרמניה היתה תרומה שלילית לשורת הרווח. הרווח במחצית הראשונה של 2005 הסתכם ב-12.7 מיליון שקל, לעומת רווח של 13.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2004.



בתחום אביזרי האופנה בישראל פועלות חנויות רבות, אך עדיין כמעט שלא קיימות בו רשתות. רוטר רואה בכך הזדמנות אך איננו מוכן לחשוף מה יעד המכירות שהציבה קבוצת קסטרו לרשת החדשה.
קבוצת קסטרו מפעילה 95 חנויות בישראל ו-9 חנויות בחו"ל. ברשת מועסקים כ-1,000 עובדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully