חברת , העוסקת בנדל"ן מניב, הודיעה לפני זמן קצר כי חתמה על הסכם לרכישת 64 בתי אבות (דיור מוגן) ברחבי בריטניה תמורת סכום כולל של 218 מיליון ליש"ט - כ-1.8 מיליארד שקל. על פי ההסכם, תרכוש ארזים את בתי האבות מהחברה הבריטית SOUTHERN COST - השנייה בגודלה בבריטניה בתחום הדיור המוגן - ותחכיר אותם לתקופה ממוצעת של 26 שנים.
בתי האבות מושכרים לתקופה של 26 שנים. שכר הדירה השנתי הנובע מהעסקה יעמוד בשנת הפעילות הראשונה על 11 מיליון ליש"ט ויעלה בכל שנה בכ-2.5%, כך שבממוצע מדובר בשכירות בהיקף 14.8 מיליון ליש"ט. ארזים תממן 22 מיליון ליש"ט ממקורות עצמיים והיתרה ממקורות חיצוניים.
חברת ארזים רשמה במחצית הראשונה של 2005 רווח נקי בסך 43.2 מיליון שקל והיא עשויה לרשום בשנת 2005 רווח נקי של כ-98.2 מיליון שקל לאחר שדיווחה באחרונה על כמה עסקות נדל"ן שביצעה החברה הבת - קלדור. החברה הבת מכרה 16 סניפים שהיו מושכרים לבנק לוידס ויניבו לארזים רווח הון בהיקף 55 מיליון שקל.
קלדור גם מימשה 22 סניפי בנק המושכרים ללוידס בשתי עסקות: בעסקה הראשונה מכרה קלדור 16 סניפים תמורת 65 מיליון שקל וצפוי לה רווח הון בסך 30 מיליון שקל. בעסקה השנייה מכרה החברה 6 סניפי בנק תמורת 67 מיליון שקל ותרשום רווח הון של 25 מיליון שקל. רווחי ההון בסך 55 מיליון שקל יירשמו ברבעון השלישי של 2005. ארזים, הנשלטת (61%) בידי מאיר גורביץ, נסחרת לפי שווי של 504 מיליון שקל ומנייתה עלתה מתחילת השנה ב-47%.
ארזים רוכשת 64 בתי אבות בבריטניה תמורת 1.8 מיליארד שקל
טל לוי
6.9.2005 / 17:14