העיתונים הפופולריים "ניו יורק טיימס" ו"וושינגטון פוסט" מתאמים כותרות ביניהם, כחלק מהסכם סודי שנערך לפני יותר מ-10 שנים, דיווח אתר החדשות "אדיטור אנד פבלישר" העוסק במגזר המדיה.
לדברי "אדיטור אנד פבלישר", בכל לילה שולחים שני העיתונים זה לזה את העמודים הראשונים של עיתון היום למחרת. כך יכולים העיתונים לצטט את הידיעות ה"בלעדיות" כבר בעיתון של אותו יום.
לפי ה"אדיטור", ההסכם נולד כמחווה של עורך ה"פוסט", לנרד דאוני הבן ועורך ה"טיימס" לשעבר, ג'וזף לליוולד, בתחילת שנות ה-90'. לליוולד לא מסר ל"אדיטור" את תגובתו.
דאוני אמר ל"אדיטור" כי "זה נראה הגיוני, כי במשך שנים תמיד ניסינו לקבל עותק האחד של השני מייד עם הדפסתם - אז פשוט הפכנו את הדבר לפשוט יותר". במשך עשרות שנים היו העיתונים משתמשים בדרכים עקיפות וחלקלקות על מנת להשיג את העמודים הראשונים זה של זה לפני הדפסתם או חלוקתם.
מי צריך תחרות כשאפשר לשתף פעולה? העיתונים "ניו יורק טיימס" ו"וושינגטון פוסט" מחליפים סקופים
סוכנויות הידיעות
15.9.2005 / 11:09