וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית הרכב האמריקאית GM מכרה את החזקותיה ביצרנית סובארו תמורת 746 מיליון דולר

סוכנויות הידיעות

5.10.2005 / 14:42

טויוטה היפאנית, מתחרתה הגדולה ביותר של GM, רכשה כמחצית מהמניות; דלפי, ספקית חלקי הרכב הגדולה ביותר של GM צפויה להודיע על פשיטת רגל - דיווח "ניו יורק טיימס"



ג'נרל מוטורס (סימול GM), יצרנית כלי הרכב הגדולה בעולם, הודיעה היום על מכירת החזקותיה (20%) ביצרנית הרכב פוג'י הווי אינדסטריז, המייצרת את סובארו, תמורת 746 מיליון דולר.



טויוטה היפאנית, יצרנית כלי הרכב השנייה בגודלה בעולם, תרכוש 8.7% מהמניות עבור 315 מיליון דולר. שארית המניות ירכשו בחזרה על ידי פוג'י במסגרת תוכנית לקנייה חוזרת של מניות.



נתח השוק של GM בארה"ב הולך ומתכווץ לאחרונה על רקע נטייה גוברת בקרב הצרכנים להעדיף מכוניות בעלות צריכת דלק נמוכה יותר מתוצרת טויוטה וניסאן, בעקבות נסיקת מחירי הדלק. מוקדם יותר השנה הורד דירוג האג"ח של GM לדרגת "זבל".



דלפי (סימול DPH), יצרנית חלקי הרכב הגדולה בארה"ב ולשעבר חברה בת של GM, צפויה להודיע על פשיטת רגל כבר השבוע, דיווח היום העיתון "ניו יורק טיימס". דלפי, שהיא ספקית חלקי הרכב הגדולה ביותר של GM, ביקשה לאחרונה סיוע כספי מ-GM בניסיון להימנע מפשיטת רגל.



בנוסף להחזקות GM בפוג'י, שאותן מכרה היום, מחזיקה החברה גם ב-20% ממניות סוזוקי מוטור וב-8.4% ממניות איסוזו מוטור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully