וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשכות המסחר: 73% מהחברות דיווחו על עלייה במכירות ב-2005

חיים ביאור

11.10.2005 / 10:43

לגבי מספר המועסקים, החברות זהירות יותר בהערכותיהן: רק 45% מהן צופות שב-2005 יעסיקו מספר רב יותר של עובדים; 42% מהחברות אומרות שלא יחול שינוי במספר המועסקים בהן



73% מהחברות הפועלות בתחומי המסחר והשירותים דיווחו על עלייה בהיקף המכירות ב-2005, לעומת 2004 - כך עולה מסקר של כלכלני איגוד לשכות המסחר שבחן את הפעילות הכלכלית ל-2005 ואת הציפיות ל-2006.



מהסקר עולה שרק 14% מהחברות דיווחו שב-2005 ירד היקף מכירותיהן, בעוד ש-13% מהחברות מסרו כי לא חל שינוי בהיקף המכירות. הסקר הקיף 150 חברות מתחומים שונים.



לגבי מספר המועסקים, החברות זהירות יותר בהערכותיהן: רק 45% מהן צופות שב-2005 יעסיקו מספר רב יותר של עובדים. 42% מהחברות אומרות שלא יחול שינוי במספר המועסקים בהן, ואילו 13% מהמשתתפים בסקר צופים שבסיום 2005 יירד מספר העובדים בהן.



נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר שהעלייה המשמעותית הצפויה במכירות ובמגוון רחב של ענפי המסחר והשירותים מצביעה על המשך מגמת הצמיחה במשק, ומבטאת אמון במדיניות הכלכלית של הממשלה.



סקר שביצעה התאחדות התעשיינים מצביע אף הוא על אופטימיות: 58% ממנהלי משאבי האנוש בחברות הגדולות והבינוניות במשק צופים שבשנה הקרובה יגדל מספר העובדים החדשים שייקלטו בארגונם.



הסיבה הנפוצה ביותר לגידול הצפוי במספר העובדים, לפי סקר זה, היא הרחבת הפעילות של החברה בחו"ל (46%). הסיבה השנייה - ייצור מוצרים חדשים (42%), והשלישית - מיזוג או רכישה (12%).

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully