וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאואר תייצר חיישני תמונה עבור חברת בת של מקרוניקס; המניה מזנקת 10%

שירלי יום-טוב

1.11.2005 / 15:27

מקרוניקס היתה אחת מחברות השבבים שהשקיעו בהקמת מפעל FAB2; הערכות: השבבים מיועדים לטלפונים סלולריים של סימנס; מניית טאואר איבדה 50% מתחילת השנה



מניית מזנקת בשעה זו ב-10% במסחר בת"א בתגובה להודעה בדבר חוזה חדש. טאואר החלה לייצר עבור ביומורפיק חיישני תמונה מסוג CMOS של 1.3 ו-2 מגה פיקסל. ביומורפיק היא חברה בת של יצרנית השבבים מקרוניקס, שהשקיעה 300 מיליון דולר בהקמת מפעל השבבים FAB2 יחד עם 3 יצרניות שבבים נוספות - סנדיסק, אליאנס וקוויקלוג'יק.



ביומורפיק מתמחה בפתרונות הדמיה לשוק הסלולר ולמחשבי כף יד. היא מספקת את אחד המוצרים האלה לאחת מחמש יצרניות הטלפונים הסלולריים המובילות בעולם, וההערכה היא כי מדובר בסימנס. החוזה מכניס את טאואר לשוק שהיקפו ב-2006 מוערך בכ-2 מיליארד דולר וכולל מכירות צפויות של כ-255 מיליון יחידות.



המוצרים מיוצרים במפעל FAB2 של טאואר בטכנולוגיה של 0.18 מיקרון והחוזה תואם את האסטרטגיה של טאואר, להתמחות בשוקי נישה ולא להתחרות ביצרניות מהמזרח הרחוק בייצור שבבים זולים. מוצר ה-1.3 מגה פיקסל נמכר במחיר של 3.5 דולרים ליחידה ומוצר ה-2 מגה פיקסל נמכר ב-6 דולרים.



זינוק של 10% במחיר מניית טאואר מציל מעט את מחיר המניה, שאיבדה מתחילת השנה כ-1.1 דולרים - כ-50% מערכה - למחיר של 1.2 דולרים. מחיר המניה משקף לחברת השבבים ממגדל העמק שווי שוק של כ-80 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully