"טאואר היא חברה אטרקטיווית להשקעה, גם אחרי ביצוע בדיקת נאותות", כך אומר היום ראסל אולוואנגר, מנכ"ל חברת השבבים, , בראיון טלפוני לאחר פרסום דו"חות הרבעון השלישי.
אולוואנגר התייחס לדיווחים על משא ומתן בין טאואר לקבוצת דוברת וקרן פיטנגו להשקעה של 50 מיליון דולר בחברה: "לא נוכל להגיב לפרסומים הללו, אבל ברור לחלוטין שטאואר זקוקה להזרמת הון נוספת. אנו זקוקים לכסף כדי לשמור על קצב הייצור שלנו בשני המפעלים - FAB 1 ו-2, וכדי למקסם את התפוקה והיעילות שלהם. המטרה שלנו היא להגיע לתזרים מוזמנים חיובי מפעילות שוטפת בסוף 2006. שם גם ייעצרו הזרמות ההון לטאואר". לדברי אולוואנגר, "אנשים שמבינים את הביזנס שלנו ואת המוצרים שבצנרת ההזמנות, רואים שטאואר נמצאת בתחתית מבחינת שווייה. זה זמן הגיוני להשקיע בנו".
טאואר דיווחה הבוקר על הכנסות של 20.6 מיליון דולר, ירידה של 41% לעומת הרבעון המקביל. אולוואנגר שנכנס לתפקידו לפני כארבעה חודשים, מעדיף לדבר על הרבעון הקודם, שבהשוואה אליו, דיווחה טאואר על עלייה של 7% בהכנסות מייצור שבבים (בניטרול הכנסה חד פעמית ממכירת טכנולוגיה). ההפסד הנקי עמד על 55 מיליון דולר ברבעון שחלף. מתחילת שנה, נערמו ההפסדים ל-158 מיליון דולר. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת היה שלילי ועמד על 11 מיליון דולר.
מצבה של טאואר לא נראה טוב - ההכנסות ירדו וההפסדים רק תופחים, איך אתה רואה את הדברים?
"אני לא מסכים. אם בודקים את ההכנסות מפעילות, אז הן עלו ביחס לרבעון הקודם ומה שהשגנו היה בהתאם לתחזיות שלנו. כשנכנסתי לתפקיד, אמרתי שלא נוכל לראות שינוי גדול בטאואר בחצי השנה הקרובה. אנחנו מספקים תחזית לצמיחה גם ברבעון הבא, להכנסות של 25-28 מיליון דולר וזה משמעותי. לכן, אני לא חושב שהדברים אינם נראים טוב".
מתי נוכל לראות עלייה משמעותית, אמיתית בהכנסות?
"ברבעון הזה לא היו הפתעות, זה מה שתיכננו ואנחנו על המסלול הנכון לעמוד בתוכניות שלנו בהמשך. אני לא מנסה להרים מסך עשן על התוצאות של היום, אבל אני רוצה לומר שאנחנו מאוד מרוצים מההשגים בחודשים האחרונים. אתמול היתה ישיבה של ההנהלה והיתה שם אווירה מאוד טובה. הצמיחה שלנו תמשיך לתוך 2006".
"כן, היא לא השתנתה, רק חשוב לי לציין שזו אינה תחזית אלא מטרה שלנו. אנחנו מדברים על מעבר ל-EBITDA חיובי ותזרים חיובי לקראת סוף 2006. כלומר 2006 כולה לא תהיה חיובית משתי הבחינות הללו, אלא זה על בסיס רבעוני".
"בהחלט. נוכל להחזיר את החוב. יש לנו תוכנית רב שנתית להחזר החוב ואני לא רוצה להיכנס לפרטים אבל זה לא ייקח 20 שנה. לפי התוכניות שלנו אנחנו מתחילים לשלם את הקרן החל מ-2007 ואנחנו משלמים כל הזמן את הריבית".
יש לכם לקוחות מלבד ארבע חברות השבבים (סנדיסק, קוויקלוג’יק, אליאנס ומקרוניקס) שהשקיעו בטאואר?
"לקרבה שלנו לארבע החברות האלה יש הרבה יתרונות, כי אנחנו צמודים ל'מפת הדרכים' העתידית שלהם. נכון, אנחנו תלויים רבות בסנדיסק ואני חושב שאנחנו צריכים להגדיל את מספר הלקוחות שלנו שאינם קשורים. עם זאת, העסקה האחרונה שלנו עם ביומורפיק (עליה דווח בשבוע שעבר. ש"י) לא הושגה רק בגלל שהם חברת בת של מקרוניקס. התחרינו בספק נוסף וניצחנו".
המלצת ה"קנייה" של ראסל אולוואנגר: "מי שמבין את הביזנס שלנו יכול לראות שהשווי של החברה בתחתית"
שירלי יום-טוב
8.11.2005 / 13:37