לאחר המדינה יגיע בימים הקרובים תורם של עובדי לאומי ליהנות מהנפקת הבנק. בהתאם לתנאי המכרז ולהסכם שהושג בין הנהלת הבנק לוועד העובדים ערב ההפרטה, יקבלו העובדים הטבה כוללת שנאמדת בכ-350 מיליון שקל. על פי הצעת הנהלת הבנק, ההטבה תחולק בין עובדי הבנק ביחס ישיר לגובה השכר.
מדובר למעשה בשני פיצויים שונים. מן המדינה יקבלו העובדים באופן ישיר אופציה לרכישה מידית של 4.84% ממניות הבנק בהנחה של כ-25%. עדיין לא נקבע אם ההנחה תינתן לעומת מחיר השוק או לעומת המחיר שנקבע במכרז, אולם בכל מקרה מדובר בהטבה שנאמדת בכ-200 מיליון שקל.
בנוסף יקבלו העובדים אופציות לרכישת 6% מהון המניות המונפק של הבנק, שיובילו לדילול האחזקות הנוכחיות. מחיר המימוש של האופציות יהיה 13.465 שקל למניה, כך שלפי מחיר השוק של המניה בסיום המסחר אתמול - 15.96 שקל - מדובר בהטבה הנאמדת בכ-150 מיליון שקל.
מועצת המנהלים, הכוללת את 12 המנהלים הבכירים של הבנק, תקבל נתח של 20%-15% מן ההטבה. לפני מימוש הסכם האופציות של עובדי הבנק עדיין נדרש אישור אסיפת בעלי המניות.
בכוונת הנהלת הבנק לחלק את ההטבות בין העובדים לפי גובה השכר. לפי עיקרון זה, יוכפל השכר החודשי של כל עובד לפי מכפיל קבוע, ולפי הסכום שיתקבל יוקצו לאותו עובד המניות והאופציות.
חלוקת האופציות לעובדי לאומי בעקבות ההפרטה תסתכם בכ-350 מיליון שקל
רם דגן
18.11.2005 / 8:07