וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השוק הראשוני מתקרר מהר: אתמול נכשלו שני מכרזים מוסדיים - של דורסל ושל חממת מעיין ונצ'רס

עומר שרביט

22.11.2005 / 11:03

החתמים מציינים כי מדובר בשוק קשה ולכן נוצרה בעיה בגיוסים - ינסו להשלים את שניהם היום; את הנפקת דורסל הובילה פועלים אי.בי.אי. ואת הנפקת מעיין הובילה כלל חיתום



מאת עומר שרביט ונתן שבע



השוק הראשוני מתקרר במהירות ואתמול נכשלו שני מכרזים מוסדיים, של חממת מעיין ושל חברת דורסל. בקרב החתמים אומרים כי מדובר בשוק 'קשה' שמתמודד עם הזעזועים הפוליטיים וההסלמה הבטחונית ולכן נוצרה בעיה בשני הגיוסים.



חממת מעין ונצ'רס נתקלה בכתף קרה כאשר ניסתה לגייס 25 מיליון שקל לפי 48 מיליון שקל במניות ואופציות. התיק של מעיין כולל 11 חברות סטארט אפ והחממה היא בין הראשונות שהופרטו במסגרת תוכנית החממות של המדען הראשי. כלל חיתום וסולומון חיתום סגרו רק 50% מהמכרז וינסו להשלים את היתרה היום, עם חידוש העליות בשוק המניות.



גם הנפקת דורסל נתקלה אתמול בקשיים. מבנה ההנפקה, השינוי בתנאי השוק ועליית התשואות באג"חים הממשלתיים הובילה אתמול לביקושים בכמה מיליוני שקלים לחטיבת הנדל"ן של סינאל תעשיות הבורסאית, שניסתה לגייס כ-56 מיליון שקל בהנפקת מניות ואג"ח.



ההנפקה שהובלה על ידי פועלים אי.בי.אי, פ.ר. שוקי הון ודיסקונט חיתום עשויה להיסגר היום, כנראה עם שינויים במרכיב ההנפקה או עם הנחה מסוימת בשווייה של החברה. החברה התכוונה לגייס כ-24 מיליון שקל במניות ואג"ח בהיקף של 32 מיליון שקל לפי שווי של 70-60 מיליון שקל לפני הגיוס.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully