מאת מזל מועלם, יוסי ורטר, יובל יועז, גדעון אלון ושירות "הארץ"
שר החוץ, סילבן שלום, הודיע היום (שלישי) כי הוא מתמודד על ראשות הליכוד ועל מועמדות המפלגה לראשות הממשלה. בכך מצטרף שלום לשרים שאול מופז וישראל כץ ולח"כים בנימין נתניהו ועוזי לנדאו ולמשה פייגלין. במסיבת עיתונאים שכינס אמר שלום כי לדעתו ראש הממשלה, אריאל שרון, עשה טעות קשה כשבחר לפרוש מהליכוד. "הליכוד חייב לדעתי להנהיג את העם והמדינה וכך אכן יהיה. הבסיס עליו ניצב הליכוד בחברה הישראלית הינו בסיס איתן. הליכוד מעולם לא התבסס על אדם בודד זה או אחר אלא אל על דרך, אידאולוגיה וערכים לאומיים. ישראל זקוקה לליכוד חזק עם מנהיג ראוי בראשו", אמר.
שלום אמר כי הוא רואה חשיבות עליונה באחדות הליכוד לדבריו, רק הליכוד האמיתי יכול להוביל את ישראל לעתיד בטוח יותר. בפתח דבריו אמר שלום: "זו שעת הרצון זו שעת תקווה זוהי עת למנהיגות אחרת. זוהי עת לנאמנות לדרך לעם ולמדינה. יש רגעים בהם ארם מגיע למסקנה שעליו לעשות מעשה, ליזום ולנצח. החלטתי להתמודד כדי לנצח".
הבוקר הכריז נתניהו כי "שרון הוא דיקטטור". בראיון לגלי צה"ל אמר: "אין זה משנה איך נראה החיוך שלו אם הוא מוביל אותנו לרודנות ומסכן את הבעטחון", הוסיף נתניהו.
ח"כ טל הצטרף למפלגת שרון
ח"כ דוד טל נענה היום לבקשתו של שרון והצטרף למפלגתו החדשה. כעת מונה סיעתו של שרון 16 ח"כים: 14 ח"כים שפרשו מהליכוד, טל וח"כ חיים רמון (עבודה) - שצפוי להודיע מחר על פרישתו מהעבודה והצטרפותו לשרון. טל - שהיה בעבר חבר כנסת מטעם ש"ס, נחבר לכנסת הנוכחית מטעם מפלגת עם אחד בראשות עמיר פרץ ופרש ממנה כשזו התמזגה עם מפלגת העבודה.
הסיעה החדשה של שרון הגישה היום בקשה רשמית להתפלג מהליכוד. בבקשה
שהוגשה ע"י השר מאיר שטרית ליו"ר ועדת הכנסת ח"כ רוני בר-און, חתומים כל 14 השרים והח"כים של הליכוד בראשות שרון שהתפלגו מהליכוד והקימו סיעה חדשה בכנסת בשם "אחריות לאומיות". בר-און אמר כי יכנס את הוועדה בהקדם כדי לאשר את הבקשה.
שטרית אמר כי מדובר בשם זמני וכי ייתכן שבימים הקרובים יבקש לשנותו. "אני מגיש את הבקשה בלב כבד, אבל נדמה לי שהמסגרת הפוליטית אינה החשובה אלא סדר היום הפוליטי. אנו מתפלגים כדי להקים תנועה שתביא להסדר מדיני ולשלום ולטפל אח"כ בנושאים כלכליים וחברתיים שלא טופלו עד כה", אמר.
סילבן שלום: אתמודד על ראשות הליכוד ואנצח; שרון עשה טעות; נמשיך להנהיג המדינה
מזל מועלם
22.11.2005 / 18:04