משרד האוצר שכר את שירותיו של הכלכלן אילן מעוז, על מנת שיגיש למשרד חוות דעת לגבי גובה התשלום שיתבקשו חברות הכבלים לשלם בתמורת לקבלת רשיון הפעלה פנים ארצי והסבת זכיונותיהן לרשיונות - כך מדווח "מעריב". באוצר סירבו להתייחס לידיעה, אך "מעריב" מוסר כי מעוז כבר החל בפועל את עבודתו.
חוות דעתו של מעוז נועדה לספק לאוצר אומדן כלכלי לעניין גובה התשלום לקראת הדיונים בנושא. התיקון לחוק הבזק המסדיר את כניסת הכבלים לתחום הטלפוניה והאינטרנט המהיר, נדון בימים אלה בכנסת. על פי הגירסה הנוכחית אמורים הכבלים לשלם סכום שייקבע על ידי מעריך חיצוני שיוסכם בין הכבלים לבין משרד האוצר.
לפני שנתיים דרש האוצר סכום של מיליארד דולר מחברות הכבלים בגין הרשיונות. אולם לאחר המפולת בענפי התקשורת ועל רקע מצבם הפיננסי של חברות הכבלים נראית היום דרישה זו לא מציאותית.
האוצר שכר את אילן מעוז כדי להעריך התשלום עבור זכיון חברות הכבלים
סקירת עיתונים / מעריב
2.7.2001 / 8:25