כשבועיים בלבד לאחר שהזמינה 150 מטוסי נוסעים מחברת בואינג האמריקאית, חתמה היום ממשלת סין על הסכם לרכישת 150 מטוסים של מתחרתה האירופית של בואינג, איירבוס, בשווי 9.5 מיליארד דולר.
מסע רכש מטוסי הנוסעים של ממשלת סין בא על רקע התרחבות שוק התעופה האזרחי במדינה המאוכלסת בעולם, אשר עודנו נמצא בחיתוליו. כל חברות התעופה של סין מפעילות ביחד כ-800 מטוסים, פחות מצי המטוסים של חברת אמריקן איירליינס לבדה.
רשויות התעופה הסיניות אמרו בעבר כי בכוונתן לרכוש עד 650 מטוסי נוסעים במהלך חמש השנים הבאות, על רקע נסיקת הביקוש לטיסות במדינה עקב התרחבות המעמד הבינוני הסיני.
איירבוס צופה כי במהלך שני העשורים הקרובים תרכוש סין יותר מטוסי נוסעים מכל מדינה אחרת בעולם למעט ארה"ב. בואינג צופה כי סין תרכוש יותר מ-2,600 מטוסים נוסעים במהלך 20 השנים הבאות, או מטוס חדש כל 2.8 ימים עד שנת 2025.
מסע הרכש של סין: שבועיים לאחר הזמנה של 150 מטוסים מבואינג - הזמינה 150 מטוסים מאיירבוס
סוכנויות הידיעות
5.12.2005 / 19:52