שינוי מגמה במדיניות הכלכלית של ישראל עשוי לגרום לזעזועים במשק, ולהביא לפיחות בשקל, להאצה באינפלציה, להורדה בדירוג האשראי של ישראל ולבריחת משקיעים - כך לפי הערכות ייכתב בדו"ח הביניים של חברי משלחת קרן המטבע הבינלאומית שיוגש מחר.
הדו"ח שיימסר לשר האוצר אהוד אולמרט ולנגיד בנק ישראל סטנלי פישר צפוי גם לקבוע כי שינויים במדיניות הכלכלית של ישראל עשויים להוביל לעלייה משמעותית בריבית, להעמקת המיתון ולגידול האבטלה במשק. במשרדים הכלכליים התרשמו כי הדו"ח יזהיר מפני שינויים שעשויה לבצע ממשלה חדשה שתוקם לאחר הבחירות, וככל הנראה יובע גם חשש מפני הגדלת מעורבות הממשלה במשק ובשוק ההון.
במקביל תתמוך הקרן בהמשך המדיניות הנוכחית, הכוללת ריסון תקציבי, הפרטת חברות ובנקים, עריכת שינויים מבניים במשק, המשך הפחתת הגירעון התקציבי, הורדת החוב הממשלתי ועוד. פישר, לשעבר סגן יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, צפוי לקבל שבחים בגין מדיניות הריבית, שנועדה בין היתר למנוע פיחות חד בשקל וזינוק באינפלציה.
המשלחת בראשותו של ריצ'ארד הס נפגשה עם גורמי משק שונים, ובהם אולמרט ופישר. הדו"ח הסופי של קרן המטבע יגובש בקרוב בוושינגטון.
קרן המטבע הבינלאומית צפויה להזהיר משינוי במדיניות הכלכלית של ישראל
צבי זרחיה
11.12.2005 / 7:36