וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבנק הפדרלי העלה כצפוי את הריבית ב-0.25% ל-4.25%

13.12.2005 / 21:38

הבנק דבק בניסוח לפיו תימשך העלאת הריבית בקצב "מדוד" - מונח שנכלל בכל הודעות הריבית של הבנק במהלך 18 החודשים האחרונים

הבנק הפדרלי העלה כצפוי את הריבית בארצות הברית ב-0.25% לרמה של 4.25% בפגישתו היום, זו הפעם ה-13 מאז יוני 2004. החלטת ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (FOMC) התקבלה פה אחד. בעקבות העלאת הריבית צומצם פער הריבית בין ארה"ב לישראל ל-0.25%. הריבית בישראל עומדת על 4.5%.

בהודעת הריבית דבק הבנק בניסוח לפיו תימשך העלאת הריבית בקצב "מדוד" - מונח שנכלל בכל הודעות הריבית של הבנק במהלך 18 החודשים האחרונים.

עם זאת, הסיר הבנק את המונח "מרחיבה" המתייחס למדיניותו המוניטרית - סימן לכך שה-FOMC גורס כי שיעור הריבית נמצא ברמה כזו שאינה מעודדת עוד צמיחה כלכלית.

"סביר להניח שידרשו העלאות מדודות נוספות של הריבית כדי להבטיח את האיזון בין הבטחת הצמיחה לבין יציבות מחירים", נאמר בהודעת הבנק.

"שיעור הליבה של האינפלציה נותר נמוך באופן יחסי בחודשים החולפים, ותחזיות האינפלציה לטווח ארוך נמצאת תחת שליטה", נאמר עוד.

על ניסוח הודעת הריבית התנהל לאחרונה ויכוח נוקב בשווקים האמריקאים. מומחים העריכו כי אם הבנק הפדרלי יסיר את ההתייחסות להעלאות מדודות בעתיד או יפסיק לומר כי הריבית הנוכחית מאפשרת צמיחה כלכלית, יסיקו המשקיעים כי מחזור העלאת הריבית קרוב לסופו.

בסקר שערכה מוקדם יותר השבוע חברת בלומברג בין הבנקים הגדולים הסוחרים באיגרות חוב ישירות מול הבנק הפדרלי, אמרו 7 מתוך 22 כלכלנים, כי הבנק הפדרלי יעצור את הריבית ברמה של 4.75%, באמצע 2006. שמונה בנקים מצפים שהריבית תיעצר ברמה של 5%, והיתר מאמינים כי הריבית תיעצר קודם, ב-4.5%. כלכלת ארצות הברית, לעת עתה, ממשיכה לדהור קדימה, וברבעון השלישי צמחה ב-4.3% לעומת הרבעון המקביל ב-2004.

ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם, פימקו, אמר בשבוע שעבר, כי העלאות הריבית ייפסקו בינואר, ותרם בכך לעליות בשוק איגרות החוב. הריבית על איגרות החוב לעשר שנים היא 4.5% - חצי אחוז בלבד פרט לריבית הבין-בנקאית היומית. מרווח קטן זה מלמד על ציפיות השוק לאינפלציה נמוכה וריבית נמוכה בטווח הבינוני או הארוך.

לפי תחזיות מריל לינץ', תנוע התשואה בטווח של 0.7% ב-12 החודשים הקרובים - טווח צר מאוד בהשוואה לממוצע היסטורי של 2% בשנה מאז 1987. התשואה להשקעה באיגרות חוב ממשלתיות השנה (כולל ריבית מושקעת מחדש) היתה 1.78%, לפי נתוני מריל, לעומת 3.5% ב-2004 וממוצע של 10.6% בשנים 2000-2002.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully