וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סין: ההשקעה בתשתיות ונכסים קבועים - נדל"ן ובתי חרושת - זינקה ב-29% בנובמבר

סוכנויות הידיעות

15.12.2005 / 9:30

אמצעי התשלום בסין צמחו ב-18.3% בנובמבר לעומת התקופה המקבילה - הקצב המהיר מזה שנתיים - לדברי הבנק המרכזי של המדינה; חששות מבועה של עודף כושר תפוקה תעשייתית ובועת נדל"ן



ההשקעה בנדל"ן, בתי חרושת ונכסים קבועים אחרים בסין - זינקה בנובמבר ב-29% - הקצב המהיר ביותר מזה שנה. קצב העלייה באוקטובר היה 27.2%. התחממות כלכלית זו עשויה לאלץ את ראש ממשלת סין להטיל יותר מגבלות כדי לבלום את הצמיחה בענפים שונים.



ממשלת סין פעלה להגביל את זרימת ההון לפרויקטים תעשייתיים ונדל"ן, אך ללא הצלחה רבה, כפי שנראה מהנתונים. כלכלנים הביעו אכזבה מכשלון המאמצים להגביל את הצמיחה, בשל חששות כי בסין נוצרת בועה של עודף כושר תפוקה תעשייתית, ובועת נדל"ן.



ההשקעות בנדל"ן, המהוות 20% מההשקעה הכוללת, צמחו ב-22.2% ב-11 החודשים הראשונים של השנה, וב-27% בנובמבר.



אמצעי התשלום בסין צמחו ב-18.3% בנובמבר לעומת התקופה המקבילה - הקצב המהיר מזה שנתיים - לדברי הבנק המרכזי של סין. השקעה רבה מצד המגזר הפרטי, מקשה על השליטה בזרימת ההון. הכלכלה הסינית הופכת גם אטרקטיווית יותר עבור משקיעים זרים, וכתוצאה מכך ניכרת פעילות מוגברת של רכישות במגזר העסקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully