וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: המסחר נסגר בעליות שערים

שרון שפורר

23.12.2005 / 0:01

מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.5% לרמה של 10,889.4 נקודות. מדד הנאסד"ק טיפס ב-0.7% לרמה של 2,246.5 נקודות

עליות השערים המהוססות בהן פתחה וול סטריט את יום המסחר הרביעי בשבוע התחזקו לקראת נעילת שערי המסחר והשלימו יומיים של עליות שערים, לאחר ארבעה ימים אדומים בבורסות בניו יורק.

ברקע למגמה החיובית היום, גידול נוסף בהוצאה ובהכנסה הפרטית בארה"ב וירידה בהיקף תביעות האבטלה. מחירי הנפט, שנסוגו אל עבר רף ה-58 דולר לחבית, תרמו גם הם לסנטימנט בוול סטריט.

מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.5% לרמה של 10,889.4 נקודות. מדד הנאסד"ק טיפס ב-0.7% לרמה של 2,246.5 נקודות. מדד ה-S&P 500 חתם גם הוא בעלייה בשיעור של 0.4% לרמה של 1,268.1 נקודות.

בזירה המקרו כלכלית - עוד לפני הפתיחה דווח, כי בחודש שעבר גדלה ההכנסה הפרטית בארה"ב בהתאם לציפיות ב-0.3%, לאחר עלייה של 0.4% באוקטובר. גם ההוצאה הפרטית עלתה בנובמבר בשיעור של 0.3% - נמוך ב-0.1% מממוצע התחזיות בשוק.

בנוסף, דווח על ירידה גבוהה מהצפוי של 13 אלף במספר תביעות האבטלה החדשות שהוגשו בשבוע שעבר בארה"ב, לרמה של 318 אלף תביעות. בוול סטריט ציפו לירידה מתונה יותר ל-325 אלף תביעות. במהלך המסחר צפוי להתפרסם גם מדד המדדים המובילים לנובמבר, אשר צפוי לעלות ב-0.4%.

בשוקי האנרגיה, דיווח מיום האתמול של משרד האנרגיה האמריקאי על עלייה מפתיעה מהצפוי במלאי הנפט הביאה היום לירידה מחירה של חבית בכ-25 סנט לגובה של 58.3 דולר.

בקרב המניות הישראליות, מנייתה של ענקית הפרמצבטיקה הישראלית, טבע, ריכזה היום עניין וחתמה בתוספת של 1.5% לגובה 45.12 דולר. בדיוק לפני שבוע חתמה טבע בשיא כל הזמנים חדש בגובה 45.53 דולר. טבע הודיעה זמן לא רב לפני נעילת שערי המסחר כי היא מצפה להשלים את המיזוג הענק עם אייווקס, מיזוג שהופך אותה למעשה לחברת הגנריקה הגדולה בעולם, כבר ב-12 בינואר 2006, משיתקבלו האישורים הדרושים מהרגולטורים האמריקניים.

חברת הביוטכנולוגיה אקס.טי.אל פירסמה היום תוצאות חיוביות של השלב השני בניסוי הקליני בתרופה HepeX-B. מדובר בתרופה המיועדת למניעת הידבקות חוזרת במחלת הצהבת מסוג B בחולי צהבת העוברים השתלת כבד. לקראת פרסום ההודעה, טיפסה מניית אקס.טי.אל מתחילת דצמבר ב-18% לאחר חודשים ארוכים של ירידות חדות. המניה חתמה בתוספת של 2.4% לגובה של 8.6 דולרים.

חברת תפרון דיווחה על החלטתה לממש אופציה למכירת אחזקותיה בחברת אלבה, העוסקת בייצור מוצרי טקסטיל לתעשיית הרפואה. תפרון תקבל עבור מניותיה באלבה כ-11 מיליון דולר, וכתוצאה מכך ייווצר לה הפסד הון של כ-6.5 מיליון דולר. ההפסד הזה יבוא לידי ביטוי בדו"חות הרבעון הרביעי של החברה. תפרון הוסיפה 1.9% ל-8.6 דולרים.

לאחר זינוק של כ-200% תוך שנה, אשר הקפיץ את חברת סיליקום לשווי של כ-32 מיליון דולר בדילול מלא, הודיעה החברה הקטנה מכפר סבא כי תחל להיסחר בשבוע הבא גם בבורסה בתל אביב, במסגרת הסדר הרישום הכפול. סיליקום, המתמחה בפיתוח כרטיסי תקשורת ומעקף לשרתים, נהנתה בשנה האחרונה משיפור חד בעסקיה, על רקע עסקות שחתמה עם כמה מיצרניות החומרה ותוכנות אבטחת המידע הגדולות בעולם. היום עלתה סיליקום ב-2.3% ל-7.4 דולרים.

לאחר זינוק פנומנלי של 300% בתחילת החודש ו-7% בפתיחת המסחר היום, שינתה ווקלטק כיוון והתממשה ב-13.2% למחיר של 11.2 דולרים.

עוד בלטו היום בוול סטריט: איתוראן, עם קפיצה של 7.3% למחיר של 16.65 דולר. איתוראן עלתה מאז תחילת החודש בקרוב ל-15%, אך בארבעת ימי המסחר האחרונים סבלה מסנטימנט שלילי ואיבדה כ-3.9%. ארוטק, שסבלה במהלך המסחר מירידות חדות, חתמה בסיום בירידה של 2.3% ל-43 סנט. סייפן נסחרה בעלייה של 2% למחיר של 28.6 דולר, כשהיא משלימה עלייה של כ-3.5% בתוך יומיים. זאת, לאחר שבימים האחרונים החלו לסקר את המניה במקביל שלושה בנקי השקעות גדולים. CIBC העניק לה המלצת "תשואת יתר" על הסקטור, ליהמן ברדרס ממליץ עליה ב"תשואת שוק" ודויטשה בנק ממליץ "החזק" על המניה. מניות סקופוס נפלו היום ב-4.5% ל-6.5 דולרים ומניות קליקסופטוור בלטו עם זינוק של 8.5% למחיר של 1.9 דולר.

אלווריון, שטיפסה אתמול ב-5.4% בתגובה להזמנה גדולה בהיקף של 7 מיליון דולר שקיבלה החברה במסגרת הסכם חדש עם אחת מלקוחותיה הוותיקות, חתמה את המסחר היום ללא כל שינוי בגובה 9 דולרי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully