וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסכם הפצה ראשון: בנק אגוד יפיץ את קרנות הפנסיה וקופות הגמל של הפניקס

רם דגן

2.1.2006 / 8:07

הבנק יתחיל לשווק בחודש הקרוב את קרן הפנסיה עמית ואת קופת הגמל הפניקס גמול; ככל הידוע, מנהל בנק אגוד מגעים להסכמים דומים גם עם קרן הפנסיה מבטחים של מנורה ועם חברת מגדל



בנק אגוד ביצע בימים האחרונים צעד משמעותי לקראת כניסתו לתחום הייעוץ הפנסיוני כשחתם על הסכם הפצה עם חברת הביטוח הפניקס. בהסכם נקבע כי אגוד ישווק את קרן הפנסיה "עמית" של הפניקס ואת קופות הגמל שלה, "הפניקס גמל". זהו הסכם ההפצה הראשון בין בנק לחברת ביטוח. ככל הידוע מנהל בנק אגוד מגעים להסכמים דומים גם עם קרן הפנסיה מבטחים של מנורה ועם חברת מגדל.



אגוד כבר פנה למפקח על הביטוח סמוך לפרסום דו"חות הרבעון השלישי כדי לקבל את האישורים עבור הפעילות בתחום. במקביל הכשיר הבנק חלק משמעותי מיועצי ההשקעות שלו כיועצים פנסיוניים.



משרד האוצר הורה בעבר לבנקים שלא לעסוק בייעוץ פנסיוני לפני ה-10 בפברואר 2006. ואולם, בשבועות האחרונים ביקש אגוד מהמפקח על הביטוח, ידין ענתבי, כי יאפשר לו להיכנס לתחום לפני המועד האמור. אתמול העריכו באגוד כי הבנק יוכל להתחיל לייעץ כבר בחודש הקרוב. אגוד השלים לפני כשבוע את מכירת כל חברות ניהול הנכסים שלו. הבנק מכר את קופות הגמל לחברת הביטוח איילון ואת קרנות הנאמנות לחברת הביטוח מנורה.



על תחום הביטוח הפנסיוני בבנק אגוד מופקדותת עידית לוסקי, סמנכ"לית בכירה שאחראית על בנקאות קמעונית וניהול סיכונים ושלומית יהב, מנהלת התחום הפנסיוני בבנק. על הקשר של קבוצת הפניקס עם הבנקים אחראי גלעד שמחוני, סמנכ"ל השיווק של הקבוצה.



מנכ"ל בנק אגוד, דב קוטלר, אמר כי כניסת הבנק לתחום הייעוץ הפנסיוני תאפשר בנייה של מערך ייעוץ מקיף לטווח בינוני וארוך, בנוסף לייעוץ ההשקעות שהעניק הבנק עד כה. "נוכל להציע לראשונה ייעוץ אובייקטיווי בהתאמה אישית גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך", הוא אמר. "שינויי החקיקה שנכנסים לתוקף בימים אלה, בהם השינוי בנזילות קופות הגמל, החובה להפקדה פנסיונית של עצמאים ומתן אפשרות לכל עובד לבחור בהסדר פנסיוני הרצוי לו - כל אלה מקנים יתרון ליועץ פיננסי-פנסיוני בבנק, שיהיה מסוגל לענות על כל צרכיו של הלקוח".



מנכ"ל הפניקס, יהלי שפי, אמר כי ההסכם עם בנק אגוד נחתם כחלק מההיערכות החדשה שבעקבות רפורמת בכר. לדבריו, "ההסכם עם בנק אגוד יאפשר לקבוצת הפניקס להציע ללקוחות הבנק את מגוון מוצרי הפנסיה שלה. מצאנו כי בנק אגוד מוכן לקראת השינויים הצפויים ואך טבעי הוא שנחתום עמו על הסכם הפצה".



ועדת הכספים של הכנסת אמורה לדון היום בהצעת פקידי האוצר לגבי גובה העמלות שישלמו חברות הביטוח לבנקים המפיצים. על פי הצעת משרד האוצר, שעודכנה ביום שישי האחרון, צפויות חברות הביטוח לשלם לבנקים עמלת הפצה מירבית של 0.25% על מוצרי פנסיה. הבנק גם יזכה ב-0.25% מהצבירה הקיימת של הלקוח אשר יעבור לגוף אחר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully