וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי צניחה של למעלה מ-20% ב-2005: בעלי השליטה במרתון ינסו לרכוש 5% ממניות החברה ב-3.3 מיליון שקל

שרון שפורר

3.1.2006 / 9:35

יצחק רוזן, רפאל סילמן ושרון תוסיה כהן בעלי השליטה במרתון דרך אי.אס.אר.איי ינסו להגדיל אחזקותיהם בחברה ל-49.25%; מוכנים לשלם פרמיה של כ-11% על מחיר השוק - כ-89 אגורות



לאחר צניחה של למעלה מ-20% בשנה, בעלי המניות של חברות ההשקעות הודיעו אמש על רכישת 3.3 מיליון מניות החברה ב-1 שקל למניה - פרמיה של 11% על מחירה הבוקר בתל אביב. המחיר משקף לה שווי שוק של כ-59 מיליון שקל, בדומה להונה העצמי בסוף ספטמבר 2005.



נכון לאתמול, כשפורסמה הצעת הרכש למניות, החזיקה אי.אס.אר.איי, שבשליטת יצחק רוזן, רפאל סילמן ושרו תוסיה כהן, ב-44.25% מהון המניות המונפק של החברה. הצעת הרכש אינה מופנה אליה. כמו כן, רפאל סילמן ושרון תוסיה כהן מחזיקים בכ-975 אלף אופציות לא רשומות שניתנות למימוש ל-975 אלף מניות רגילות.



בעלי השליטה באי.אס.אר.איי מעוניינים לרכוש 5% נוספים ממניותיה של מרתון. המועד האחרון להגשת ההצעות הוא ב-24 בינואר בשעה 14:00.



בתחילת נובמבר, הודיעה מרתון על השקעה ראשונה בתעשייה מאז הפכה לפני כשנתיים מקרן הון סיכון לחברת השקעות בתעשיות עתירות ידע וטכנולוגיה. מרתון רכשה 100% ממניות חברת כרומת, העוסקת בטיפול תרמי לחלקי מתכת בכ-30 מיליון שקל.



מרתון חתמה את תשעת החודשים הראשונים של 2005 עם רווח של כ-560 אלף שקל לעומת הפסד של כ-2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. מאחר שמדובר בהשקעות בחברות סטארט אפ, וגם אז יכולה החברה לרשום הכנסות רק מאחזקות של החל מ-50%, הרי שהשורה העליונה של מרתון היתה חסרה. ההכנסות שהציגה - כ-3 מיליון שקל - נבעו בעיקר מרווח ממימוש השקעות הון סיכון ומהכנסות מימון והציגו זינוק של 200%.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully