חברת [[טאואר]] סיימה את הרבעון הרביעי של 2005 עם צמיחה של 30% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, כך נודע ל-TheMarker. את הדברים אמרו היום בכירי החברה במצגת שנערכה בת"א למשקיעים מוסדיים. טאואר ערכה את המצגת במסגרת [[רוד שואו]] לקראת גיוס של כ-50 מיליון דולר באג"ח להמרה באמצעות הנפקת זכויות. הגיוס מתוכנן לשבוע הבא.
ברבעון השלישי רשמה חברת השבבים ממגדל העמק הכנסות של 20.6 מיליון דולר, כך שצמיחה של 30% מביאה אותה להכנסות של כ-27 מיליון דולר ברבעון האחרון. המספר הזה מגיע לרף העליון של תחזית החברה, להכנסות של 25-28 מיליון דולר, כפי שנמסרה לפני כשלושה חודשים. מה שמעניין מעבר לשורת ההכנסות היא, כמובן, השורה התחתונה, שהעידה על הפסד של 158 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2005 והפסד של 55 מיליון דולר ברבעון השלישי. טאואר טרם פירסמה מועד לפרסום התוצאות המלאות לרבעון הרביעי ולשנה כולה.
במצגת שנערכה היום במלון הולידיי אין בת"א, אמר ראסל אולוואנגר, מנכ"ל החברה, שטאואר עברה ל-EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) חיובי ברבעון הרביעי, בהתאם לתחזית שנמסרה בעבר. בנושא ה-EBITDA מדובר בחידוש מרענן מפני שטאואר מסרה מספר פעמים בעבר תחזית למעבר ל-EBITDA חיובי, אך לא הצליחה לעמוד בהן.
אולוואנגר, אורן שירזי, סמנכ"ל הכספים ורפי נווה, סמנכ"ל הטכנולוגיות, אמרו שמפעל FAB1 של טאואר נמצא בתפוקה מלאה לגמרי. אולוואנגר הגדיר אותו כ"פרת מזומנים, אמנם קטנה אך מניבה רווחים".
המפעל שמסב את ההפסדים הכבדים הוא FAB2, בו הושקעו עד כה למעלה ממיליארד דולר על ידי המדינה, הבנקים לאומי והפועלים ו-4 חברות שבבים (סנדיסק, קוויקלוגי'ק, אליאנס ומקרוניקס). לדברי אולוואנגר, הוא מייצר נכון לסוף הרבעון השלישי עבור 13 לקוחות שונים, לעומת 7 לקוחות ברבעון השני. החברה מתכוונת להגדיל את תפוקת ה-wafers המיוצרים במפעל מ-6,000 כיום עד למלוא התפוקה במחצית השנייה של 2006.
אולוואנגר הוסיף שטאואר תצטרך להשקיע עוד הון רב כדי להרחיב את כושר הייצור של המפעל, כשבדרך עליה להשיג תזרים מזומנים חיובי וניצול מלא של שני המפעלים.
מניית החברה מוסיפה כ-3.5% למחיר של 7.35 שקלים במסחר בת"א. שווי השוק של טאואר, הנסחרת גם בנאסד"ק, נושק ל-100 מיליון דולר.
הכנסות טאואר צמחו ברבעון הרביעי בכ-30%
שירלי יום-טוב
3.1.2006 / 12:57