וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרקורי נמחקת מהנאסד"ק ועוברת להיסחר בפינק שיטס

שירלי יום-טוב

3.1.2006 / 15:50

המחיקה מתבצעת החל ממחר בגלל שמרקורי לא הגישה ל-SEC את דו"חותיה לרבעון השלישי. המניה מאבדת כ-4.5%

מהלך הדברים ב[[מרקורי]] אמנם אינו מפתיע, אך היום הגיעה הודעה ברשמית בעניין: מניית מרקורי נמחקת ממסחר בבורסת [[נאסד"ק]] ותעבור להיסחר החל ממחר ברשימת הפינק שיטס ([[pink sheets]]). בעקבות ההודעה צפויות היום ירידות במניה ובשעה זו היא מאבדת כ-4.5% במסחר שלפני הפתיחה.

מרקורי נמחקת ממסחר בנאסד"ק לאחר שלא הגישה לרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC) את הדו"חות שלה לרבעון השלישי - אחד מתנאי הסף המחייבים חברות הנסחרות בנאסד"ק. מרקורי, המתמחה בפתרונות תוכנה לארגונים, נקלעה למצב זה לאחר שהתברר כי עליה לתקן לאחור את הדו"חות לשנים 2004-2002 בשל רישום לא נכון של פרטים הקשורים באופציות שהעניקה החברה למנהליה ולעובדיה. באותה עת, בתחילת נובמבר, הודיעה החברה כי היא לא תוכל לפרסם את דו"חות הרבעון השלישי וביקשה ארכה מבורסת נאסד"ק. האחרונה נענתה לבקשה אך הציבה את ה-3 בינואר - היום - כתאריך האחרון. מרקורי לא עמדה בכך, וכעת היא נמחקת מהמסחר.

רשימת הפינק שיטס אינה חלק מנאסד"ק, והיא נחשבת למשכן מפוקפק למדי. המניות בפינק שיטס מתאפיינות בסחירות נמוכה, סובלות מפערים גדולים יחסית בין שערי ה"ביד" (היצע) ו"אסק" (ביקוש), והחברות הנסחרות כפופות לפיקוח רגולטורי רופף יחסית. כל אלה לא אהובים על משקיעים, שהצמידו בעבר לרשימה כינוי לא מחמיא בנוסח "המערב הפרוע של שוק ההון האמריקאי".

העובדה שמרקורי לא הצליחה לעמוד בתאריך היעד שהציבו לה בנאסד"ק מעידה על ההיקף הגדול של העבודה העומדת בפני מרקורי ורואי החשבון שלה, בבואם לתקן את הדו"חות לאחור ולערוך את הדו"חות השוטפים. נוסף כל הסיכונים הללו, מרקורי נמצאת עדיין תחת חקירה של ה-SEC בכל הקשור באופציות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully