וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסטארט אפ הישראלי מובייל מקס השלים סבב גיוס שני בהיקף 5 מיליון דולר

ערן גבאי

5.1.2006 / 8:19

כך נודע ל-TheMarker; מובייל מקס מפתחת תוכנה המותקנת בטלפון נייד ומאפשרת לנתב שיחות בינלאומיות ופנים ארציות לתעריפי כרטיסי חיוג זולים; הלקוח הראשון של החברה - בזק בינלאומי



חברת הסטארט אפ הישראלית מובייל מקס (MobileMax), המפתחת תוכנה המותקנת בטלפון הנייד ומאפשרת לנתב שיחות בינלאומיות ופנים ארציות לתעריפי כרטיסי חיוג זולים ולחסוך למשתמש עשרות אחוזים במחירי השיחות, השלימה סבב גיוס שני בהיקף של 5 מיליון דולר - כך נודע ל-TheMarker.



החברה, שהוקמה ביולי 2004 על ידי היזם רענן כהן וארבעה שותפים נוספים, גייסה בינואר 2005 כמיליון דולר מ-8 גופי השקעה. בסבב השני השתתפו משקיעים חדשים, ביניהם משקיע אסטרטגי גדול שהוא חברת תקשורת מובילה בארה"ב. סבב הגיוס השני התבצע והושלם תוך חודשיים והוא מיועד בעיקר להגדלת מערך השיווק והמכירה של החברה.



מובייל מקס רשמה שני פטנטים על הפיתוח שלה. לחברה שני מוצרים: האחד תוכנת המנוע החכם שמוטמעת במכשיר הסלולרי, והשני צ'יפ מיוחד שמתחבר ישירות למכשיר הסלולר.



הפתרון של החברה מפשט את תהליך ההתקשרות מחו"ל במכשיר הסלולרי בהשוואה לחלופות: כרטיסי חיוג של מפעילים בינלאומיים או באמצעות שירות CALL BACK. הפלאג של החברה מזהה את מיקום המשתמש ואת יעד השיחה היוצאת, ומאפשר את השיחה דרך הספק הבינ"ל בתעריף זול יותר.



הלקוח הראשון של החברה היה בזק בינלאומי, עסקה שנסגרה באפריל 2005. בנובמבר 2005 נחתמה עסקה דומה עם חברת ברק, ומאז נחתמו עוד 4 עסקות בארה"ב, טורקיה, מקסיקו וקנדה בהיקף הכנסות כולל על פני כמה שנים של כ-10 מיליון דולר. החברה חתמה על עוד שתי עסקות בימים האחרונים, ואף נודע כי גם קומברס ואמדוקס פנו לחברה בניסיון לעשות שימוש במוצר.



מפעילי התקשורת מתכוונים להגדיל באמצעות פתרונות החברה את הכנסותיהם מלקוחות עסקיים שעושים שימוש בטלפון סלולרי בחו"ל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully