ישיבת מו"מ נוספת שהתקיימה היום בין ועד העובדים בבנק דיסקונט ונציגי ההנהלה הסתיימה ללא תוצאות. בכוונת ועד העובדים להשבית החל ממחר את האגף לבנקאות ישירה.
נציגי העובדים, בראשות יו"ר ועד ריקי בכר, טוענים כי פגישת המו"מ התפוצצה לאחר שסמנכ"ל הבנק, אלי חוטר, איים על ועד העובדים כי בכוונתו להתלונן במשטרה כנגדם. זאת בעקבות פניית הוועד לכלל עובדי הבנק שלא להיענות לפניית ההנהלה ולא להגיע למפגשים אותם מארגנת ההנהלה לצורך פרישה מרצון.
מקורות בהנהלה מציינים כי תוכנן כנס המיועד לכל העובדים להם הוצעה תוכנית הפרישה מרצון, במטרה לספק להם מידע נרחב על התוכנית, אך נציגי הועד מפעילים איומים על העובדים שלא יגיעו לכנס, ואיימו כי לא יאפשרו לכנס להתקיים. "צר לנו על ההתנהגות האלימה של ועד" נמסר מהנהלת הבנק. עוד נמסר כי קיימת התעניינות רבה לתוכנית בקרב העובדים אך בגלל איומי הועד כנראה יבוטל הכנס, ויערכו פגישות אישיות.
היום וביום ו' עבדו העובדים כרגיל, וזאת לאחר שנקטו בעיצומים בשבוע שעבר על רקע דרישתם לתוספות שכר עבור השנים 2006-2004 ותשלום בונוס. בכר מסר: "במהלך הימים האחרונים ניסינו להרגיע את הרוחות בדיסקונט ולא להחמיר את העיצומים בתקופה שכזו. לצערי הנהלת הבנק לא רק שלא נוקטת בשמץ של אחריות, אלא היא פועלת באגרסיוויות שמקומה לא יכירנה בבנק. אם מישהו חושב שבאיומים הוא יכריע אותנו - הוא טועה. לכן, החל ממחר נחריף את הפעילות הארגונית בבנק ונתחיל בנוסף לעיצומים הקבועים לנקוט בצעדים נוספים".
בכוונת הצדדים להמשיך ולנהל פגישות מו"מ בהם נוטלים חלק נציגי העובדים, ההנהלה ויו"ר חטיבת הבנקים בהסתדרות ציון שמע.
לאחר הפוגה קצרה: עובדי דיסקונט מחדשים את העיצומים; ישביתו את האגף לבנקאות ישירה
עינב בן יהודה
8.1.2006 / 16:47