וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ASML רשמה ירידה של 52% ברווחיה ברבעון הרביעי; רושמת גידול בהיקף ההזמנות החדשות לשנת 2006

רונן סרברניק

18.1.2006 / 18:19

הרווח הנקי של ASML ירד לרמה של 51.6 מיליון יורו; מכירות החברה ירדו ב-30% לרמה של 547.9 מיליון יורו, לעומת 785.2 מיליון יורו בתקופה המקבילה בשנה הקודמת



ASML הולדינג, יצרנית הציוד לייצור שבבים הגדולה באירופה, דיווחה על ירידה של 52% ברווחיה ברבעון הרביעי, אך מסרה כי רשמה מספר רב של הזמנות חדשות לשנת 2006, ועל כן היא נותרת אופטימית בנוגע לתוצאותיה בשנה הנוכחית.



הרווח הנקי של ASML ירד לרמה של 51.6 מיליון יורו (62.6 מיליון דולר) ברבעון הרביעי, לעומת רווח של 108.6 מיליון יורו בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. למרות הירידה ברווח, עלו תוצאות החברה על תחזיות האנליסטים, אשר צפו רווח של 39 מיליון יורו. מכירות החברה ירדו ב-30% לרמה של 547.9 מיליון יורו, לעומת 785.2 מיליון יורו בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.



כמו כן, הודיעה החברה כי היא מתכוננת לתוכנית רכישה חוזרת של מניותיה.



ASML ההולנדית דיווחה על הזמנות ל-55 מערכות לייצור שבבים במהלך הרבעון הרביעי, לעומת הזמנות ל-46 מערכות ברבעון השלישי של 2005 ולעומת הזמנות ל-29 מערכות בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. ASML צופה שהזמנותיה ברבעון הראשון של 2006 ישתוו או יעלו על היקף ההזמנות ברבעון הרביעי.



ההזמנות המרשימות ברבעון הרביעי, "מאשרות שענף השבבים נמצא בשלב העלייה של המחזור העסקי", אמר מנכ"ל ASML, אריק מוריס, בהודעה לעיתונות. הוא צופה המשך צמיחה בהזמנות ברבעון הראשון. לעומת זאת, אמר מוריס כי כלל ענף הציוד לייצור שבבים הצטמצם ב-9% בשנת 2005.



אחת מלקוחותיה העיקריות של ASML היא אינטל, אשר הודיעה אתמול כי בכוונתה להגדיל את השקעות ההון בתחום הייצור לרמה של 6.9 מיליארד דולר - עלייה של כ-175 מיליון דולר לעומת השקעות ההון בשנת 2005.



במקביל, הודיעה ביום שישי חברת סמסונג אלקטרוניקס, לקוחה נוספת של ASML, כי בכוונתה לצמצם את השקעות ההון ב-11% במהלך 2006.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully