וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הישראלים מוציאים כ-12 מיליארד שקל בשנה על מזון מחוץ לבית

רוני קורן-דינר

19.1.2006 / 8:12

ההוצאה הממוצעת של משק בית יהודי בישראל על קניית מזון לבית מסתכמת בכ-1,890 שקל בחודש; עלות סל המזון החודשי משתנה בהתאם לגודל המשפחה



ההוצאה הממוצעת של משק הבית היהודיים בישראל על מזון מחוץ לבית מסתכמת בכ-12 מיליארד שקל בשנה. שיעור צריכת המזון מחוץ לבית אינו כולל הוצאות על מזון באירועים ושהות בבתי מלון והוא מהווה כ-24% מכלל ההוצאה על מזון. כך עולה ממחקר מיוחד שנערך על ידי החטיבה הכלכלית של מכון גיאוקרטוגרפיה, בהנהלת פרופ' אבי דגני, עבור כנס מסעדנים מקצועי שנערך שלשום.



עוד עולה מהסקר כי ההוצאה הממוצעת של משק בית יהודי בישראל על קניית מזון לבית מסתכמת בכ-1,890 שקל בחודש. עלות סל המזון החודשי משתנה בהתאם לגודל המשפחה, אך בעיקר בהתאם לרמה החברתית-כלכלית שלה.



סך ההוצאה השנתית של משקי הבית היהודיים על קניות במרכול, במכולת, בשווקים ובמקומות האחרים מסתכמת בכ-38.6 מיליארד שקל. אל הוצאה זו מצטרפת, כאמור, הוצאה על רכישת מזון מחוץ לבית בסך של 12 מיליארד שקל בשנה. הוצאות אלה לא כוללות רכישות מזון מהיר ומשלוחים הביתה בכ-2 מיליארד שקל בממוצע בשנה.



רוב הארוחות מחוץ לבית בימי חול נעשות בצהריים - 48%. ארוחות הבוקר מנקזות רק 19% מהתקציב, ו-33% מהתקציב הולך לארוחות ערב. 78% מהארוחות מחוץ לבית הן בימי חול ו-22% בשישי-שבת.



"שוק המזון המקצועי בישראל, הכולל את ענפי ההסעדה השונים, נהפך בשנים האחרונות למתחרה משמעותי לקמעונות המזון", אומר יו"ר קבוצת נתיב יועצים, רון אנטונובסקי, שיזמה את הכנס. "המגמה המתמשכת של אכילה מחוץ לבית, לצד התחזקות הגופים המובילים בשוק החריפו את התחרות על הצרכן. פלח שוק זה, הצומח בקצב הגבוה פי שניים מזה של שוק המזון הקמעוני, תופס מקום חשוב ומרכזי יותר, הן במטבחי המחקר והפיתוח של חברות המזון והן בקרב בתי קפה, מסעדות ומפעילי שירותי ההסעדה". לדברי אנטונובסקי, למרות שישראל נמצאת במגמת עלייה בהוצאה על אכילה מחוץ לבית, בדומה לארה"ב, עיקר השוני הוא בעובדה כי באמריקה עיקר נסיבות הצריכה הן מטעמי נוחות בעוד שבישראל האכילה בחוץ היא בדרך כלל בילוי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully