"אופן גיוס ההון של הפיג את החששות בשוק ההון מפני דילול יתר של בעלי המניות. טבע מגייסת 1.5 מיליארד דולר באג"ח סטרייט, לעומת 1.25 מיליארד דולר באג"ח להמרה. טבע מפחיתה את האגרות להמרה וכפועל יוצא מכך גם את הדילול" - כך אומרת הבוקר יסכה ארז, אנליסטית הכימיה בכלל פיננסים בטוחה, בתגובה להודעה על גיוס החוב של טבע מאמש.
רוב בעלי המניות של אייווקס דרשו מניות טבע עבור מניותיהם באייווקס, כאשר לפי ההסכם רק מחצית יוכלו לקבל מניות, והשאר יקבלו מזומן. אתמול היה המועד האחרון להודיע על הבחירה, שהיתה בין 0.8471 מניות טבע לבין 26 דולר במזומן.
מניות טבע ננעלו אתמול ב-40.6 דולר, כך שמי שבחר לקבל מניות אמור להיפגש עם כ-34.7 דולר. ארז הוסיפה כי חשש נוסף היה מלחץ שלילי על מניית טבע, מאחר שמי שקיבל מניות עשוי לעשות 'סיבוב מהיר' במניה. אולם נראה כי גם חשש זה התבדה.
כלל-בטוחה: "כמות האג"ח סטרייט בגיוס של טבע הפיג את החשש מדילול מוגזם"
עומר שרביט
26.1.2006 / 11:35