הבורסה בוול סטריט פתחה בירידות קלות עם הציפיות להעלאת הריבית של הבנק הפדרלי. הנגיד הפורש אלן גרינספאן צפוי לעלות, בפעם האחרונה, את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.5%. למרות הציפייה להעלאת ריבית, שוק האג"ח הממשלתי האמריקאי בעלייה - התשואה על האג"ח הממשלתי האמריקאי ל-10 שנים עולה ב-0.002% לרמה של 4.533%. היום פורסם כי עלויות השכר עלו ברבעון האחרון בארה"ב ב-0.8% לעומת התקופה המקבילה. מניית האנטסמן עולה ב-15% בעקבות דיווחים כי היא מחפשים רוכשים. חברת גוגל צפויה בסוף המסחר להודיע על רווחי הרבעון הרביעי של 2005.
אלן גרינספאן צפוי היום להעלות את הריבית הפדרלית ב-0.25%. זו תהיה העלאת הריבית האחרונה של הבנק תחת הנהגתו של הנגיד הוותיק, שיפרוש בסוף החודש לאחר כהונה שנמשכה 18 שנה. אם אכן תתבצע ההעלאה, תגיע הריבית בארה"ב לרמה של 4.5%, הגבוהה ביותר מאז 15 במאי 2001. עם הפרידה מגרינספאן נותרת בשוק שאלה מרכזית - כיצד ינהג מחליפו המיועד, בן ברננקי, והאם הריבית תיבלם ברמה האמורה.
משרד העבודה האמריקאי פרסם כי עלויות השכר עלו ברבעון האחרון בארה"ב ב-0.8% לעומת התקופה המקבילה. השכר והתוספות הנלוות כמעט שלא עלו השנה. על פי משרד העבודה האמריקאי ? עלות השכר למעביד עלתה בכל 2005 ב-3.1% - האטה בקצב עליית השכר זו השנה השנייה ברציפות. השנה המשיכה המגמה של קיצוץ הטבות ברוב המגזרים והתנערות מעבידים מדאגה לביטוחי הבריאות ולפנסיה של עובדיהם.
הדולר נסחר בירידה מול הין של 0.35% ל-117.19 ין לדולר. הדולר נסחר בירידה מול היורו של 0.09% ל-1.21 דולר ליורו; הדולר יורד מול הליש"ט ב-0.25% ונסחר ב-1.77 דולר לליש"ט.
החוזים על הנפט הגולמי למסירה בבורסת ניו יורק יורדים מתחת ל-68 דולר לחבית לאחר שארגון אופ"ק הסכים לשמור על תפוקה של 28 מיליון חביות ביום. מגזר הנפט ממשיך להיות בלתי יציב בעקבות האיומים על איראן בגלל תוכניות הגרעין שלה והאיומים שכנגד מצד איראן על הפסקת מכירת נפט למערב.
מניית נייט רידר (סימול KRI) יורדת ב-0.25%. מו"לית העיתונים האמריקאית נייט רידר דיווחה על ירידה של 22% ברווח הנקי ברבעון הרביעי, ל-83.3 מיליון דולר, על רקע חולשה בשוק הפרסום. עם זאת, תוצאות החברה היו גבוהות מתחזיות האנליסטים, כיוון שבמונחים של רווח למניה רשמה 1.24 דולר למניה, לעומת תחזית ממוצעת ל-1.22 דולר למניה.
מניית האנטסמן (סימול HUN) עולה ב-15% בעקבות דיווח היום ב"וול סטריט ג'ורנל", כי חברת הכימיקלים האמריקאית האנטסמן (Huntsman) מנהלת משא ומתן עם חברות השקעה פרטיות וחברות אחרות בתעשייה בנוגע למכירתה, עבור יותר מ-4.3 מיליארד דולר. על פי הדיווח האנטסמן, שהפכה חברה ציבורית בשנה שעברה אך עדיין נמצאת בבעלות חלקית של חברת השקעות פרטית בהובלת המשקיע דיוויד מאטלין והמיליארדר ג'ון האנטסמן, החלה לאחרונה לחפש קונים.
מניית אלטריה סימול (MO) יורדת ב-1%. יצרנית הסיגריות הגדולה בעולם (Altria Group) רשמה עלייה ברווח ברבעון הרביעי, אך צופה ירידה ברווח ב-2006 עקב הפרשות לארגון מחדש בחטיבת המזון קראפט פודס (Kraft Foods), התחזקות הדולר והכנסות נמוכות יותר מספרד. אלטריה אמרה כי הרווח עמד על 2.29 מיליארד דולר, או 1.09 דולרים למניה, לעומת 1.95 מיליארד דולר, או 94 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.
מניית מרק (סימול MRK) עולה ב-1%. יצרנית התרופות האמריקאית מרק (Merck & Co) רשמה עלייה קלה ברווח ברבעון הרביעי, לאחר שרשמה הפרשה חדשה הקשורה למשיכה של התרופה לטיפול בדלקת פרקים וויוקס (Vioxx). מרק הרוויחה 1.12 מיליארד דולר, או 51 סנט למניה. זאת לעומת 1.1 מיליארד דולר, או 50 סנט למניה, ברבעון המקביל ב-2004, כאשר החברה רשמה הפרשה קודמת לכיסוי הוצאות על הגנתה מאלפי תביעות הטוענות לנזק מהוויוקס. בניכוי סעיפים מיוחדים, הרוויחה החברה 64 סנט למניה ברבעון. תחזית האנליסטים הממוצעת היתה ל-62 סנט למניה, לפי סקר שערכה רויטרס.
מניית גוגל (GOOG) עולה ב-0.5% בעקבות ציפיות לדו"ח רבעון חיובי. אנליסטים מצפים כי הרווח לרבעון הרביעי של 2005 יעלה ב-91% לעומת התקופה המקבילה, ל-1.76 דולר למניה.
שוק האג"ח האמריקאי בעליות קלות, למרות העלאת הריבית הצפויה
ליאור רבינוביץ
31.1.2006 / 17:32