כתב אישום הוגש נגד 3 בכירים לשעבר בחברת הביטוח ג'נרל רה של ברקשייר התאווי וכן נגד בכיר לשעבר בענקית הביטוח AIG. כתבי האישום נוגעים לחלקם בעסקה שנויה במחלוקת בשנת 2000. כך מדווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל" מפי מקורות המקורבים לנושא. מדובר באנשים הבכירים ביותר נגדם הוגש כתב אישום עד כה בפרשה זו.
לפי הג'ורנל, מנכ"ל ג'נרל רה לשעבר רונלד פרגוסון, סמנכ"לית הכספים לשעבר של ג'נרל רה, אליזבת מונרד, היועץ המשפטי לשעבר של ג'נרל רה, רוברט גרהם וראש חטיבת ביטוח המשנה של AIG כריסטיאן מילטון, מואשמים בקשירת קשר לביצוע הונאה. פרקליטיהם של 3 מהנאשמים אמרו לג'ורנל כי טרם קיבלו הודעה על כתבי האישום.
גם הרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC) צפויה להודיע על אישומים נגד הבכירים בגין סיוע להונאת ניירות ערך, לדברי מקור אחר ל"ג'ורנל". AIG וג'נרל רה לא מסרו תגובה לג'ורנל.
משרד המשפטים חוקר עסקה שהתבצעה בין 2 חברות הביטוח בסוף שנת 2000. 2 נאשמים בפרשה, עובדים לשעבר בג'נרל רה, כבר הודו באשמת קשירת קשר לביצוע הונאה והסכימו לשתף פעולה עם החוקרים. לפי מסמכי בית המשפט בתביעה נגד אותם נאשמים, פרגוסטון הסכים לבנות עסקת ביטוח משנה ל-AIG שהביאה להגדלת היתרות של החברה לכיסוי הפסדים. AIG הודתה במהלך החקירה כי דיווחה על עסקה זו שלא כראוי בספריה, והגישה מחדש חלק מדו"חותיה הכספיים.
הוגש כתב אישום נגד 4 בכירים בחברות הביטוח ג'נרל רה ו-AIG בגין עסקה לא חוקית בשנת 2000
סוכנויות הידיעות
2.2.2006 / 9:52