וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוצים להשקיע במפעילת מלון פלאזה של תשובה? הנסיך הסעודי בן טלאל מנפיק את חברת ההשקעות שלו

TheMarker

5.2.2006 / 10:01

האיש החמישי בעושרו בעולם, הנחשב למשקיע מבריק, צפוי להנפיק מניות בסך מיליארד דולר של חברת KHI, המחזיקה ב-15 מהמלונות היוקרתיים ביותר בעולם; דיווח העיתון "אינדיפנדנט"



הנסיך הסעודי אלווליד בן טלאל מתכנן הנפקה בסך מיליארד דולר של מניות בחברת השקעות קינגדום הוטל אינווסטמנטס (KHI) - המחזיקה ב-15 מהמלונות היוקרתיים ביותר בעולם, בהם מלון סאבוי בלונדון ומלון ג'ורג' ה-5 בפאריס. כך דיווח העיתון "אינדיפנדנט".



הנפקת המניות בחברת ההשקעות של בן טלאל, הידוע כמשקיע מבריק, אשר תתבצע בבורסת לונדון - תעניק למשקיעים הזדמנות לרכוש החזקות בחברת ההשקעות שלו המושקעת במגוון רחב של מגזרים, החל ממדיה ומלונאות וכלה בטכנולוגיה ובנקאות.



בין ההחזקות של בן טלטל - האיש החמישי בעושרו בעולם עם הון אישי המוערך ב-23 מיליארד דולר - נכללת גם החברה שזכתה בחוזה להפעלת מלון פלאזה של יצחק תשובה בניו יורק - רשת מלונות היוקרה פיירמונט הוטלס אנד ריזורטס, שעל רכישתה הודיעו בשבוע שעבר בן טלאל וחברת השקעות הנדל"ן קולוני קפיטל.



בנוסף להנפקה המתוכננת של מניות פיקדון גלובליות (GDS) בבורסת לונדון, מתכוון בן טלאל לרשום למסחר את מניות KHI גם בבורסת דובאי. בן טלאל, המחזיק ב-74% ממניות KHI, ידוע כמשקיע חד עין - דבר שצפוי להפוך את מניות KHI לסחורה חמה. אסטרטגיית ההשקעות שלו היא לרכוש מניות בחברות שנפלו מגדולתן - דוגמת חברת הנדל"ן הבריטית קאנארי וורף, יצרנית המחשבים האמריקאית אפל וענקית השירותים הפיננסים סיטיגרופ - ולהמתין בסבלנות להתאוששותן.



כך למשל, רכש בן טלאל ב-1995 מניות של קאנארי וורף בסך 72 מיליון דולר במסגרת קונסורציום שהוציא את החברה מהליכי פשיטת רגל. בשנת 2001 מכר את חלקו בחברה תמורת 178 מיליון דולר. עם זאת, ההחזקה בעלת הערך הרב ביותר בתיק ההשקעות שלו היא נתח של 4.3% בסיטיגרופ בשווי של כ-10 מיליארד דולר. בן טלאל השקיע בשנת 1991 סכום של 590 מיליון דולר בסיטיקורפ - שעברה באותה עת תקופה קשה בעסקי הבנקאות בארה"ב. בשנת 1998 התמזגה סיטיקורפ עם טראוולרס גרופ, ויצרה את חברת הפיננסים הגדולה בעולם, ושווי החזקותיו של בן טלאל זינק כמעט פי 20.



עם זאת, תחום ההשקעות האהוב ביותר על בן טלאל הוא מגזר המלונאות. גולת הכותרת של החזקותיו בתחום זה הן נתח של 22% בקבוצת מלונות היוקרה פור סיזנס (Four Seasons) - אחת מקבוצת המלונאות הרווחיות ביותר בעולם. כמה מהשקעותיו המוצלחות ביותר של בן טלאל היו רכישות של מלונות פאר אירופים. רבים ממלונות פור סיזנס מנוהלים על ידי החברה אולם אינם נמצאים בבעלותה - כך שבן טלטל נהנה משני העולמות. הוא רוכש את המלונות החביבים עליו, כמו למשל המלון ג'ורג' ה-5 בפאריס, ופור סיזנס מנהלת אותם עבורו.



רכישת פיירמונט על ידי בן טלאל עולה אם כן בקנה אחד עם האסטרטגיה הקיימת שלו בתחום המלונאות. פיירמונט, המחזיקה ביותר מ-80 מלונות וכן בתי הימורים ואתרי נופש, מתמקדת בעיקר במלונות היוקרה. בבעלותה נמצאים מלונות פיירמונט בסן פרנסיסקו ורויאל יורק בטורונטו, וכאמור זכתה החברה לאחרונה בחוזה הפעלת מלון פלאזה של תשובה בניו יורק.



תשובה רכש את המלון בשנה שעברה ב-675 מיליון דולר מידי הנסיך הסעודי אלווליד בן טלאל, ואמר כי בכוונתו להשקיע 350 מיליון דולר נוספים בחידושו. לפי דיווחים בעבר, בן טלאל הביע גם הוא עניין ברכישת חלק ממלון הפלאזה בחזרה, ונראה כי עתה יעשה זאת באמצעות רכישת פיירמונט.



אלעד נכסים, החברה של תשובה, השיקה תוכניות להפיכת מלון פלאזה ל-200 דירות יוקרה ו-150 חדרי מלון. תוכניותיו של תשובה עבור המלון נתקלו במכשולים, לאחר שאיגוד העובדים של המלון אירגן מחאה קשה שסחפה אחריה את תושבי ניו יורק וסלבריטאים אמריקאים נוספים. בסופו של דבר הגיעה אלעד לפשרה עם העובדים, שלפיה רק חלק מחדרי המלון יומר לדירות יוקרה, והיתר ימשיכו לפעול כמלון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully