וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן זקן ונניקשוילי רוצים גם בית זיקוק: מנופים שוקלת התמודדות עם קבוצת משקיעים במכרז על בית הזיקוק באשדוד

נתן שבע

5.2.2006 / 11:21

מנופים שוקלת התמודדת במסגרת קבוצה, כשחלק החברה צפוי לעמוד על כ-20% ובכל מקרה לא יעלה על 49%; המועד האחרון להגשת המועמדות לרכישת בית הזיקוק - 16 בפברואר



שועלי הנדל"ן בדרום הארץ, אברהם נניקשוילי ושותפו ג'קי בן זקן, שוקלים להתמודד עם קבוצת משקיעים ברכישת בתי הזיקוק באשדוד. מנופים שהשליטה בה נרכשה על ידי השניים לפני כחצי שנה כשלד בורסאי, הודיעה היום לבורסה כי דירקטוריון החברה החליט לבחון באמצעות יועציו את הגשת המועמדות של החברה לשלב המיון המוקדן למכרז. זאת, במסגרת קבוצה, כשחלק החברה צפוי לעמוד על כ-20% ובכל מקרה לא יעלה על 49%.



המתעניינים ברכישת בתי הזקוק צריכים להגיש את מועמדותם לרכישה עד ה-16 בפברואר. לאחר מועד זה, בתוך כחודשיים, תקבע המדינה מי הגיש את ההצעה המועדפת. המדינה פתחה לפני כחודש את הליך המכירה של בית הזיקוק לנפט באשדוד במסגרת הפיצול וההפרטה של בתי הזיקוק באשדוד וחיפה.

מאז רכשו נניקשוילי ובן זקן את השלד הבורסאי, יצקו לתוכו השניים פעילות נדל"ן בעיר אשדוד והחברה עברה להיסחר ברשימה הרגילה. בסך הכל, החברה השקיעה כ-75 מיליון שקל בנדל"ן באשדוד, מחצית מקניון הסיטי באשדוד, מבנה שכירות ושני מגרשים ברובע הסיטי בעיר.



מאז רכישת השליטה בחברה, זינק שווי החברה ביותר מכפול ל-110 מיליון שקל. בין נכסיו הבולטים של בן זקן בולט הפאוור סנטר בצפון אשדוד, שאותו הקים יחד עם אברהם ננקשווילי, הגב הפיננסי הרחב שמאחוריו, וחיים רביבו. בשנים האחרונות, רכשה שלישיית השותפים קרקעות בהיקף נרחב גם באילת, צומת ביל"ו, מזכרת בתיה, רחובות ופתח תקווה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully