וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל משרד החקלאות פועל להכרזה על נזקי השיטפונות באזור אילת כאסון טבע

רויטל לוי-שטיין

6.2.2006 / 14:16

יוסי ישי: "אין ספק שנגרם נזק מיידי לגידולים לתשתיות המים והקרקע; הכרזה על אסון טבע תביא לתשלום פיצויים לקיבוץ אילות וזה מה שנכון לעשות במקרה הזה"



מנכ"ל משרד החקלאות, יוסי ישי, פועל להכרזה על נזקי השיטפונות באזור אילת כאסון טבע. היום סייר ישי בשטחים החקלאיים ובמטעים של קיבוץ אילות, מלווה במנכ"ל הקרן לנזקי טבע, דוד גינזבורג, ובאנשי המועצה האזורית חבל אילות וקיבוץ אילות.



ישי קיבל סקירה מקיפה על הנזקים שנגרמו לשטחי גן הירק, המטעים החממות ומטע התמרים של הקיבוץ. כמו כן, החלה סקירה ראשונית של נזקים לתשתיות השקייה וקרקע. צויין כי עדיין אין יכולת לאמוד את עלויות הנזקים הכוללת ומאז שבת החלו סקירות ובדיקות על מנת לנסות ולכמת את הנזקים. עם זאת, צויין כי אומדן הנזקים הכולל עומד על עשרות מליוני שקלים. בקיבוץ אילות חוששים גם מהרס מוחלט של יבול התמרים לשנה הבאה, מאחר שכעת מתקיימת עונת ההפרייה והגישה לחלקים מהמטע חסומה מסחף ומבוץ. כמו כן, לא ניתן להשקות חלקות שלא ניזוקו משום הרס מוחלט של מערכות ההשקיה.



"אין ספק שצריך להכריז כאן על אסון טבע ואין ספק שנגרם נזק מיידי לגידולים. ניזוקו מאוד גם תשתיות המים והקרקע. הכרזה על אסון טבע תביא לתשלום פיצויים לקיבוץ אילות וזה מה שנכון לעשות במקרה הזה" אמר יוסי ישי לעיתון הארץ. ישי ציין כי ההכרזה נקבעת על פי נדירות אירוע השטפון והיקפו. "כבר כעת בודק השירות המטאורולוגי את מימד נדירות האירוע והתחנה לחקר הסחף בודקת את מידת הנזק. בהמשך, לאחר שהגורמים יאשרו את הדברים, ימליץ שר החקלאות לממשלה להכריז על נזקי השטפון כאסון טבע". אמר ישי.



במשרד החקלאות ובקיבוץ אילות מודאגים מאוד מנזק כבד לקרקע. השטפון שינה את האיזון העדין וכבר נלקחו דגימות קרקע על מנת לבדוק את מידת הנזק: "מאוד מדאיג אותי הנזק לקרקע, מפני שזה יכול להשליך על נזקים שמעבר לגידולים הקיימים שנהרסו. אם יתברר שהנזק לקרקע הוא אדיר, בשל המבנה שלה ומפלס גבוה של מי תהום מליחים שגורמים להמלחה, נצטרך למצוא פתרון, בין אם יהיה מקומי או על ידי מילוי קרקע. נצטרך להתמודד על המליחות" אמר ישי. נזקים כבדים נגרמו גם במכון לחקר ימים ואגמים שגם בו סייר ישי.



יחידת הנדסה של צהל עסקה אתמול בגידור שטחים נרחבים בתוואי השטפון. ראש העיר אילת, מאיר יצחק-הלוי, ביקש לגדר גם את אזור שפך נחל הערבה, ששינה את קו החוף של אילת ויצר תוואי חדש. הגידור הוא מפני החשש להמצאותם של מוקשים סחופים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully