המדדים המובילים בוול סטריט נסגרו בשינויים קלים: מדד דאו ג'ונס רשם עלייה קלה; מדד נאסד"ק איבד 0.2%. מנגד, מדד מניות השבבים של בורסת פילדלפיה עלה ב-2.2%.
הנשיא בוש העביר היום לקונגרס הצעת תקציב של 2.77 טריליון דולר לשנת התקציב הבאה אשר תגדיל ההוצאה על המלחמה בטרור אך תקטין מגוון של תוכניות ממשלה אחרות כדי להתמודד עם הגירעון התקציבי הגדל. תחזית הגירעון לשנת התקציב הנוכחית צופה שיא של 423 מיליארד דולר.
מניית AIG (סימול AIG) עלתה ב-1%. לפי דיווחים, ענקית הביטוח האמריקאית AIG קרובה להסדר פשרה עם מספר רגולטורים בארה"ב. על פי ההסדר, תשלם החברה 1.5 מיליארד דולר ליישוב אישומי הונאה. כך דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל" מפי מקורות המקורבים לשולחן הדיונים. אם אכן יתממש הסדר זה, הוא יהיה התשלום הגדול ביותר שחברה יחידה תידרש לשלם בהסדר רגולטורי אי פעם, וגדול מדיווח קודם של ה"ג'ורנל" על הסדר בסך כמיליארד דולר. ההסדר לא יכלול את יו"ר AIG המודח, מוריס "האנק" גרינברג ואת סמנכ"ל הכספים של החברה הווארד סמית', המואשמים בנפרד.
מניית אלקואה (סימול AA) עלתה ב-4.7%. אנליסט של ג'יי.פי. מורגן העלה את ההמלצה ליצרנית האלומיניום הגדולה בעולם מ"נייטרלי" ל"משקל יתר". "השוק מתעלם ממחירו הגבוה של האלומיניום שישפיע על רווחי אלקואה ותזרים המזומנים שלה", כתב האנליסט של מורגן.
בורסות וול סטריט נסגרו בשינויים קלים; מדד מניות השבבים עלה ב-2.2%
TheMarker
6.2.2006 / 23:38
