דירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 2 אישר בישיבתו אתמול את תקציב החברה לשנת 2006, בסך 91 מיליון שקל - קיצוץ של כ-6 מיליון שקל לעומת התקציב בפועל של השנה שעברה (שגדל לאור סיקור אירועים מיוחדים במהלך השנה, ובראשם הליך ההתנתקות).
את שנת 2005 סיימה חברת החדשות של ערוץ 2 בגירעון תקציבי של כמיליון דולר, בגלל ההוצאות החריגות בסיקור ההתנתקות. תקציב חדשות ערוץ 2 ממומן על ידי הזכייניות רשת וקשת, בהתאם למספר ימי השידור שלהן, והוא טעון אישור סופי של מועצת הרשות השנייה. לפני כשבוע אישרה מועצת הרשות את תקציב חברת החדשות של ערוץ 10, והוא עומד על 57 מיליון שקל.
בנוסף, החל דירקטוריון חדשות ערוץ 2 בדיון על תקציב הפיתוח וההצטיידות של החברה לשנה הקרובה, ובין השאר אישר רכישת מערכת גרפיקה תלת מימדית שתשרת את החברה החל משידורי הבחירות הקרובים ואילך.
יו"ר הדירקטוריון, יצחק לבני, ציין כי "התקציב שאושר ידרוש מאמצי חיסכון והתייעלות לא קלים, אך התקציב מבטיח גם שמירה על האיכות של שידורי החדשות וכן פיתוחים וחידושים נוספים שישתקפו על המסך כבר בשנה הקרובה".
מנכ"ל חברת החדשות, שלום קיטל, אמר כי "אכן יידרשו קיצוצים, אך אלה לא יפגעו במאמץ לשמור על המובילות של החברה". בשבועות הקרובים אמור הדירקטוריון להחליט אם להמשיך את ההתקשרות עם קיטל, מנכ"ל החברה ברוב שנות קיומה, או להחליפו. חוזהו של קיטל מסתיים ביוני 2006.
קיצוץ של 6 מיליון שקל בתקציב חברת החדשות של ערוץ 2 - יעמוד על 91 מיליון שקל
רוני קורן-דינר
7.2.2006 / 20:47