וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מזוז הורה לפתוח בחקירה נגד העיתון "וסטי" בחשד להסתה לגזענות

יואב שטרן

8.2.2006 / 19:41

זאת, בעקבות פרסום שיר בעיתון, בו מוזכר מספרם הגבוה של ערביי ישראל ונכתב שהם "חורשים בלילות כדי להאדיר מינם"



מאת יואב שטרן ולילי גלילי



היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הורה היום לפתוח בחקירה נגד העיתון "וסטי" ונגד גרשון בן יעקב, שפירסם באוגוסט 2005 שיר בעיתון בשם "פרדיגמת ליברמן", שעולה ממנו חשד להסתה לגזענות נגד ערבים. היועץ המשפטי מסר את החלטתו למרכז מוסאווא לזכויות האזרחים הערבים בישראל, שפנה אליו בנושא לפני כמה חודשים.



בשיר מוזכר מספרם הגבוה של הערבים בישראל, ונאמר כי הם "חורשים בלילות כדי להאדיר מינם". כמו כן, נכתב כי "נקבת שפן, חתולה, ארבה, אינן יודעות תשוקה מעין זו". עו"ד פואד עאזר ממרכז מוסאווא, כתב בפנייתו למזוז כי "התבטאויות מעין אלו מעלות קונוטציות מזעזות ויוצרות דה-הומאניזציה של חלקי אוכלוסייה בשל השתייכות לאומית, תרבותית וצבע עור; בעיקר לאור שימוש "המשורר" בדימויים מחרידים הלקוחים מעולמות אחרים".



במרכז מוסאווא הביעו סיפוק מההחלטה לפתוח בחקירה, אך מסרו כי "אנו מעדיפים לחכות עד לתוצאות החקירה, כדי לוודא שאכן קיים רצון מצד היועמ"ש, למיגור תופעת ההסתה לגזענות כלפי הציבור הערבי".



ממלא מקום עורך "וסטי", סרגיי פודרדיז'נסקי, מחה על החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה "שאינו מבחין בין טקסט פוליטי לשיר שיש לו חוקים אחרים", ומתח ביקורת על אופיה של הדמוקרטיה הישראלית שמונעת חופש ביטוי "במדינה פוסט- ציונית". הוא סירב לחשוף את זהותו של מבחר הפרדיגמה, אך סיפר כי מדובר במשורר חשוב שזכה בפרסים בינלאומיים. "החקירה הזאת היא קרקס, לא מלחמה בגזענות", טען עורך "וסטי";"זהו תרגיל מסריח שכמוהו לא ראינו שנים. עדיף שהמשטרה תמצא קודם את כל הפוליטיקאים המושחתים, לפני שהיא מחפשת את המשורר"



שמו של "גרשון בן יעקב" אינו ידוע בקרב אנשי התקשרות דוברי הרוסית, וההנחה היא היא מדובר בשם בדוי, בו השתמש הכותב כמה פעמים. הפרדיגמה, שפורסמה בכמה
פרקים, התפרסמה בעמודי הפרשנות הפוליטית של העיתון "וסטי". בפרק בעקבותיו הוגשה התלונה, נאמר, בין השאר: "בעיית ערביי ישראל ופרותיו-חלום בלהות; מספר ערביי ישראל כבר עבר רף המיליון, וצומח במהרה. תביט בהם - וחשכו עיניים! אגיד בלי להעליב את היהודים: הערבים חורשים בלילות כדי להאדיר מינם. מה זה- ליקוי אור ירח, נפיחת מלאך המוות, סימן הפורענות? נקבת שפן, חתולה, ארבה, אינן יודעות תשוקה מעין זו".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully